Najvažnije je biti čovek! Obradović neće da komentariše dešavanja oko parketa: Ja sam prema svima korektan i tako ću nastaviti

29.05.2022

20:55

0

Trener Partizana ima svoj stav i drži se svojih principa

Najvažnije je biti čovek! Obradović neće da komentariše dešavanja oko parketa: Ja sam prema svima korektan i tako ću nastaviti
Željko Obradović - Copyright AdmiralBet ABA liga/Partizan/Dragana Stjepanović

Borio se Partizan, ali je Crvena zvezda bila bolja u penal završnici. Ipak, i pored dobre borbe, meč je obeležilo nesportsko ponašanje publike, koja je ponovo sramno vređala Željka Obradovića, Zorana Savića i Aleksu Avramovića.

Na kraju je čak došlo do ozbiljnog incidenta, kada je žandarmerija morala da štiti igrače Partizana od publike, koja je posle meča nasrtala fizički na igrače Partizana. Dejan Radonjić i Zvezdini igrači su došli da zaštite crno-bele i probaju da smire publiku.

Upitan posle meča za komentar svih tih dešavanja, Željko Obradović je odgovorio:

- Ako vratite malo unazad, na dan kad sam potpisao ugovor rekao sam da ću probati da doprinesem relaksiranju situacije, pa zato ne želim da dam nikakav komentar. Uvek sam se korektno ponašao prema svima i tako ću nastaviti ubuduće. Važnije od svega na terenu, od košarke, mislim da je važnije da budeš čovek. Nemam nikakav komentar.

A situacija posle meča?

- Takođe nemam komentar. Postoje snimci, sve može da se pogleda, šta je bilo i kako, ja se bavim timom i onim na parketu.

Što se tiče same utakmice:

- Čestitam Crvenoj zvezdi na još jednoj pobedi, ali i mojim igračima na izvanrednoj utakmici. Apsolutno samo zadovoljan kako smo igrali, vrlo hrabro i odvažno, do poslednjeg atoma snage i to mi uliva poverenje u nastavku serije. Daćemo sve od sebe da se ova serija da nastavi. Ovo je bila apsolutno drugačija utakmica u odnosu na prvu, koju smo igrali pre dva dana.

U penal završnici je Matijas Lesor imao dva slobodna bacanja 10 sekundi pre kraja, pa je trebalo da namerno promaši drugo bacanje, a onda da se ide na skok, ali...

- Dogovor je bio da promaši drugi penal, ali ne na način na koji je to uradio. U pravilima piše da igrač koji šutira ne može da ide na skok, osim ako mu se desi da mu se lopta odbije u ruke. Ja nikad nisam analizirao poslednji napad, skok ili odbranu. Mene zanima 39 minuta i 50 sekundi gde možeš da igraš dobro i uradiš šta možeš da dobiješ utakmicu. Zadnja lopta je uvek klackalica - nekad pogodiš, nekad promašiš. Lesoru čestitke na neverovatnoj borbenosti i požrtvovanosti koju je večeras pokazao.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike