Jokić postaje najplaćeniji košarkaš u istoriji! Produžiće ugovor, od cifre se vrti u glavi

27.05.2022

15:33

0

Sve je dogovoreno, čeka se samo datum

Jokić postaje najplaćeniji košarkaš u istoriji! Produžiće ugovor, od cifre se vrti u glavi
Tan2021-11-13_34515745_1 - Copyright Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Pukla je prava "atomska transfer bomba" u NBA - dvostruki uzastopni MVP lige Nikola Jokić odlučio je da produži "supermaks" ugovor sa Denverom.

Ugovor će biti potpisan u julu, jer pravila NBA ne dozvoljavaju da se to desi ranije. Ovu informaciju preneo je novinar Atletika Šams Čaranija, jedan od najbolje obaveštenih kada su u pitanju transferi u NBA.

Navodno će za pet godina dobiti 260 miliona dolara, što će ga učiniti najplaćenijim košarkašem u istoriji NBA.

 

Na ovaj način je odgovoreno na glavno pitanje koje je stajalo na putu produženja: Da li će Jokić potpisati ugovor posle odlaska Tima Konelija u Minesotu? Njih dvojica su imali poseban odnos, Koneli ga je draftovao sa 41. pozicije, a postojali su čak strahovi da će možda za njim u Mineapolis, ali ništa od toga.

Jokić je jasno rekao da želi da ostane, svi u klubu koji su pričali javno o budućnosti rekli su da je zadržavanje 27-godišnjeg Somborca prioritet, a sada je Atletik javio, pozivajući se na višestruke izvore, da će Nikola prihvatiti ugovor na pet godina vredan 260 miliona dolara.

Ova publikacija piše da su braća Jokić, Strahinja i Nemanja, ovih dana imali nekoliko sastanaka, kako sa GM-om Denvera Kalvinom Butom i njegovim asistentom Tomijem Balsetisom, na kojima su razgovarali o budućnosti kluba.

Denveru je bilo važno da budu u kontaktu sa porodicom Jokić posle odlaska Konelija i navodno je svima laknulo kada su videli da im se vizije poklapaju.

Povrh svega toga, i But i trener Majkl Meloun su razgovarali telefonom sa Jokićem, koji i dalje uživa u Srbiji u međusezoni (ne, Atletik ne piše ništa o reprezentaciji). Obe strane su potvrdile dugoročne planove partnerstvu.

Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic
 

But će navodno dobiti unapređenje i postati predsednik košarkaških operacija. On namerava da zadrži osnovu tima Jokić – Džamal Marej – Majkl Porter mlađi – koji bi trebalo da se bori za prsten.

Ipak, bez obzira na to, Atletik piše, pozivajući se na izvore bliske Butu, da on namerava da bude agresivan kada je u pitanju unapređenje rostera oko vodeće trojke. Fokus je navodno na pronalaženju visokih i defanzivno orijentisanih igrača kakvi se mogu videti u finalnom duelu istoka, Boston – Majami. To ne znači nužno da će ih odmah dovoditi, već i da će se možda oslanjati na pikove sa drafta i mlade nade koje treba "sačekati".

Butov režim ima jasan cilj: Juriti titulu i maksimizovati najbolje Jokićeve godine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike