Bertomeu bivši nakon 22 godine! Sudbina evropske košarke nepoznata!

26.05.2022

11:11

0

Jedna era je okončana

Bertomeu bivši nakon 22 godine! Sudbina evropske košarke nepoznata!
viber_slika_2022-05-20_19-28-23-500 - Copyright 24sedam/Pavle Knežević

Na današnjem sastanku čelnika Evrolige i predstavnika klubova, koji je održan u Barseloni, Đordi Bertomeu je smenjen sa funkcije izvršnog direktora ovog takmičenja!

Nakon 22 godine, Bertomeu je završio svoju eru, ali će u Evroligi ostati kao spoljni saradnik.

Ali, današnji sastanak doneo nam je mnogo više pitanja, nego li rešenja. Navodno je bilo u planu da se govori o pomirenju Evrolige i Fibe, te da se NBA liga na izvestan način uključi u košarkaška dešavanja u Evropi, ali na sastanku koji je održan u tajnosti, jedino je poznata Bertomeova budućnost.

Tek će se odlučivati o sudbini ruskih klubova u narednoj sezoni, koliko klubova će igrati u Evroligi, kome pripadaju specijalne pozivnice, da li Evrokup pelazi u ruke Fibe...

Njegovu smenu su, kako prenosi grčka Gazeta, izglasali CSKA, milanska Olimpija, Žalgiris, Makabi, Olimpijakos i Panatinaikos, dok su za nastavak saradnje bili španski i turski klubovi.

U budućnosti, Evroliga će imati nekoliko speijalizovanih komisija i dva ili tri direktora koji će podeliti obaveze i rukovoditi takmičenjem na dnevnoj bazi, dok su klubovi, koji nisu glasali za Đordija, prihvatili da on ostane u organizaciji i pomaže kao spoljni saradnik.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike