Žoc hoće i Partizan i Zvezdu u Evroligi: Ja to godinama pričam, to je dobro za sve, ali niko živi ne zna šta se dešava u evropskoj košarci

25.05.2022

10:55

0

Razni signali stižu sa različitih strana, ali Obradović ne menja priču

Žoc hoće i Partizan i Zvezdu u Evroligi: Ja to godinama pričam, to je dobro za sve, ali niko živi ne zna šta se dešava u evropskoj košarci
20220220npAvramovic2 - Copyright MN Press

Trener košarkaša Partizana, Željko Obradović govorio je na konferenciji za medije povodom finalne serije AdmiralBet ABA lige, koja počinje u petak, gostovanjem Crvenoj zvezdi.

Jedna od tema današnjeg razgovora sa medijima bio je i plasman u Evroligu, a od ranije je poznato da će šampion regionalne lige dogodine biti učesnik najelitnijeg takmičenja u Evropi.

- Ja to pričam godinama unazad, mislim da je i Crvenoj zvezdi i Partizanu mesto u Evroligi, drago mi je da su sada i ostali to prepoznali i to bi mnogo značilo da imamo dva kluba. Ovaj grad može mnogo da ponudi, Zvezda ima fantastične navijače, Partizan isto. Verujem gde god da se igra da će to biti sa najvećim mogućim brojem navijača. Kakva je situacija u evropskoj košarci i šta će se dešavati, to niko živi ne zna. Voleli bismo da bez obzira na ishod ove serije, sledeće sezone i Zvezda i Partizan igraju u Evroligi - naveo je Obradović.

Prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu davao je neodređene odgovore, ali uglavnom negativne kada je u pitanju učešće dva srpska kluba u Evroligi, ali pošto su se "večiti" plasirali u finale AdmiralBet ABA lige, stižu glasovi da je blizu takvoj odluci.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike