Seltiksi dominirali i vratili seriju na početak: Majami nije imao šanse, domaćin u TD Gardenu igrao bez najboljeg defanzivca lige (VIDEO)

24.05.2022

05:23

0

Peti meč će odlučiti

Seltiksi dominirali i vratili seriju na početak: Majami nije imao šanse, domaćin u TD Gardenu igrao bez najboljeg defanzivca lige (VIDEO)
Tan2022-5-24_51854430_1 - Copyright Tanjug/AP Photo/Charles Krupa

Nakon što je Majami Hit stigao do brzog vođstva od 2:0, Boston Seltiksi su uzvratili, te finalnu seriju Istočne konferencije NBA lige uveli u interesantnu završnicu.

U četvrtom meču, koji je noćas igran u TD Gardenu, Seltiksi su trijumfom od 102:82, vratii seriju na početak, 2:2.

Domaćin je bio oslabljen neigranjem najboljeg defanzivca lige, Markusa Smarta, dok je rovit bio i Robert Vilijams, ali je odbrana svakako bila na visokom nivou. Rival je teškom mukom dolazio do poena, uz prilično loš procenat šuta za dva poena (16/54).

Pred svojim navijačima, lako su uspostavili dominaciju već u uvodnoj četvrtini, da bi do poluvremena stekli prednost od 27 poena. I ako se neko pitao da li gosti imaju bilo kakve šanse, domaćin je stigao do najveće razlike u ovom susretu početkom drugog poluvremena, +32. Tada je već bilo jasno da će se o svemu odlučivati u petoj utakmici.

Seltiksi su se u napadu oslanjali na Džejsona Tejtuma, koji je samo u prvom poluvremenu ubacio 24 poena, dok je meč okončao sa 31. Ostatak tima, ravnomerno je rasporedio koševe, dok je pak situacija u Majamiju, koji je bio u kontra ritmu, potpuno drugačija.

Nije bilo raspoloženih pojedinaca, Viktor Oladpio je bio najefikasniji sa 23 poena, dok su potpuno bili zaustavljeni Bem Adebajo, koji je meč završio sa devet poena i Džimi Batler, samo šest.

NBA - finale ISTOKA

Utorak

Boston - Majami 102:82 /2:2 u seriji/

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike