Vasu i Atamana zalili vodom, a trener poručio: Efes se ne plaši nikoga, mi smo NBA tim, a samo neka nastave da me potcenjuju

21.05.2022

21:30

0

Vrlo je emotivan bio trener Efesa posle trijumfa u Beogradu

Vasu i Atamana zalili vodom, a trener poručio: Efes se ne plaši nikoga, mi smo NBA tim, a samo neka nastave da me potcenjuju
profimedia-0613291621 - Copyright Profimedia

Efes je odbranio titulu evropskog prvaka, a Vasilije Micić MVP-a završnog turnira.

Srbin i trener Ergin Ataman su se pojavili na pres konferenciji, ali je ona prekinuta kada su utrčali Vasini saigrači i zalili njih dvojicu vodom.

Pogledajte tu scenu:

Pevalo se na bini, a kada su seli da odgovaraju na pitanja, Ergin Ataman je bio potpuno mokar.

- Sjajan je osećaj. Ne želim previše da pričam o utakmici, hoću da kažem da sam ponosan na igrače. Ispisali su istoriju, ovo je velika stvar za nas. Hvala i Evroligi i Beogradu koji su sve sjajno organizovali. Hvala navijačima koji su nam se pridružili u finalu, a hvala i navijačima Olimpijakosa što su ostali i pevali, iako im je tim izgubio. Žao mi je Reala, koji je odigrao sjajno, ali mi znamo kako se igraju napete završnice, jer imamo igrače koje znaju kako se igra u takvim situacijama. Strategija u finalima ne radi baš najbolje, ali mi stvarno imamo sjajne igrače koji mogu da "reše" teške situacije.

Micić je drugi put uzastopno MVP finala. To je pre njega uspevalo samo Vasilisu Spanulisu, Dimitrisu Dijamantidisu i Dejanu Bodirogi.

- Ima samo 27 godina a već je u priči sa takvim igračima. Moći će da osvoji još dosta stvari. Odličan mu je karakter. Sjajno je napredovao. Imali smo uspone i padove, ali on je igrao najbolje kad najbitnije. Igra odbranu, uzima teške šuteve, dobar je u prodoru. Ima sve što treba jednom plejmejkeru.

Filip Petrušev nije bio ni "epizodista" u svojoj prvoj sezoni u Efesu, ali je ipak osvojio titulu prvaka. Da li će sledeće sezone imati drugačiju ulogu?

- Teško je to pitanje. Trenutno smo svi vrlo emotivni. Videćemo na kraju sezone. U poslednje tri-četiri godine smo pravili male promene. Petrušev je došao umesto Šanlija. Nismo gotovo nikog drugog pustili da ide. Doveli smo Ilajdžu Brajanta, a nismo nikoga pustili. Uzećemo sve u obzir kad dođe vreme. Ovaj tim je ispisao istoriju kluba, zemlje, evropske košarke. Sada nemam nikakvu ideju šta će se dešavati tokom leta. Kasnije ćemo misliti o tome.

I njemu je, kao i Pablu Lasu, postavljeno pitanje da li je ovaj Efes najbolji evropski tim svih vremena.

- Znate kakvo je moje samopouzdanje. Meni je moj tim - NBA tim. Ove sezone nismo igrali kao NBA tim, ali jesmo prošle. Svi znaju da smo dominirali i kada je sezona bila otkazana.

To je i jedan od ključeva uspešnih tesnih završnica.

- Pre svega hoću da kažem da se ne bojimo se ničega. Kada smo na terenu, bez obzira da li je plej-of, "fajnal for" ili finale - ne plašimo se. Ja timu uvek samo ulijem poverenje, uvek razmišljamo pozitivno i o pobedi i kad je tesno pobeđujemo.

On je rekao da mu ne smeta što mu neki ne daju zasluge za uspehe Efesa.

- Lepo je biti autsajder, a ja sam takav trener jer sam iz Turske. Pre mene niko u Turskoj nije pravio ovakve rezultate u sportu. Uživam u ovom poslu, drugačija sam osoba. Uživam u konferencijama, intervjuima, pa i kad se žalim Evroligi. Pa me kazne i dajem im novac, sponzorišem ih. Neko smatra da sam dobar trener, neko da nisam. Možete da kažete da su Larkin i Micić ovo osvojili, nikakav problem.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike