Da me sad pitate, trebalo je da pravimo faul: Laso objasnio neshvatljivu završnicu Reala i priznao da je tim u lošem raspoloženju

21.05.2022

20:20

0

Niko nije mogao da shvati ponašanje Reala pri posedu protivnika

Da me sad pitate, trebalo je da pravimo faul: Laso objasnio neshvatljivu završnicu Reala i priznao da je tim u lošem raspoloženju
Pablo Laso - Copyright YouTube/Euroleague Basketball

Efes je odbranio titulu evropskog prvaka, pošto je u napetom finalu pobedio Real Madrid, čime je završen beogradski "fajnal for". Posebno je blistao Vasilije Micić, koji je i odbranio titulu, ali i ličnu titulu MVP-a završnog turnira.

Trener Reala Pablo Laso nije tako uspeo da ponovo bude prvak u Beogradu, a posle meča je mogao samo da čestita rivalu.

- Čestitam Efesu na pobedi. Ovo je bila dugačka sezona za sve nas. Moram da budem ponosan na svoje igrače kako su se držali do poslednjeg minuta. Tužan je trenutak za sve nas, bili smo tako blizu, ali deo života, deo košarke. Čestitam Efesu, sada moramo što pre da prođemo kroz ovo.

Real je inače po oceni mnogih jako loše odigrao završnicu meča. Serhio Ljulj je dao koš za Madriđane 45 sekundi pre kraja, a posle toga je Efes "davio" loptu sa pola koša prednosti. Posle potrošena dva "mala" faula, istanbulski tim je imao 14 sekundi za napad, 17 sekundi pre kraja meča.

Real nije ni pokušavao da pravi faul, tako da je Šejn Larkin šutnuo, a gosti uhvatili loptu.

- Bili smo jedan poen u zaostatku i bilo je teško odlučiti, ali istina je sad, kad izgubiš – trebalo je da pravimo faul. Ali, mislio sam da smo mogli da se branimo i da imamo poslednji posed, ali nismo imali čisti skok i nismo mogli da napadnemo. Vrlo pametno su odigrali posed. Da me sad pitate da li je trebalo da pravimo faul – da, trebalo je. Ne znam šta bi se desilo – odgovorio je Laso, pa dodao:

- Istina je da smo sada u lošem raspoloženju. Mnogo toga smo dobro uradili, ali nismo na kraju uspeli da prelomimo. Lopta se dobro kretala, ali nas nije išao šut. Kad igrate sa talentovanom ekipom kao što je Efes i držite ih na 50 i nešto poena, to znači da je odbrana dobra. Bili smo dobri defanzivno, ne i ofanzivno. Mada, po procentima šuta i asistencijama, možda i nije bilo tako loše, ali ne vredi da pričam bilo šta, jer smo izgubili. Da nije finale u pitanju, rekao bih da je bilo dobrih i loših stvari, ali ne bih sada ništa menjao. Poštujem igrače, vrlo su vredno radili.

Dobio je trener i pitanje da li je Efes jedna od najboljih evropskih ekipa svih vremena, usledio je odgovor:

- Odličan su tim, ali ne mislim da su najbolji svih vremena.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike