Srbin je u finalu Zapada, Bjelicini "ratnici" preslišali Memfis! Golden Stejt sa samo osam igrača izgrizao Grizlije (VIDEO)

14.05.2022

05:36

0

Autor: 24sedam

Golden Stejt slavio timsku pobedu, tačno se znalo ko briljira u napadu, a ko u odbrani

Srbin je u finalu Zapada, Bjelicini "ratnici" preslišali Memfis! Golden Stejt sa samo osam igrača izgrizao Grizlije (VIDEO)
Tan2022-5-14_7947642_1 - Copyright Tanjug/(AP Photo/Tony Avelar

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa zaradili su sebi koji dan odmora od utakmica pošto su u šestom meču polufinala Zapadne konferencije NBA lige savladali Memfis Grizlise sa 110:96.

Videli smo ove noći klasičan primer timske košarke u režiji "ratnika". Samo njih osam je bilo na parketu u ovom meču, ali su tačno znali ko mora da vuče u napadu, a u ko u odbrani, i to su briljantno odbranili.

 

 

Srpski internacionalac Nemanja Bjelica bio je jedan od osmorice veličanstvenih, iako se statistički nije istakao. Ostao je bez poena (šutnuo samo jednom), ali je zabeležio po dva skoka i asistencije i zapravo odigrao sasvim finu sporednu ulogu. Taman onoliko koliko je Voriorsima i bilo potrebno.

Ofanzivni deo priče najbolje su odradili Klej Tompson sa 30 poena, uz osam uhvaćenih lopti, i Stef Kari, koji je postigao poen manje, imao skok manje i tome dodao i pet asistencija. Kevon Luni je ubacio samo četiri koša, ali je gospodario pod oba koša. Ukupno 22 skoka, po 11 na obe strane parketa jasno pokazuju kako je pohvatao sve što se moglo uhvatiti. Više nego raspoložen u tom segmentu igre bio je Drejmond Grin, koji je na 15 skokova dodao i osam asistencija i 19 poena, a dabl-dabl stoji i pored imena Endrjua Viginsa (18 poena, 11 skokova).

 

 

Ekipa Memfisa držala se prilično dugo u ovom meču i u poslednju četvrtinu ušla sa minimalnim minusom. Ali je to bilo sve što su mogli da urade. Dilon Bruks je bio najefikasniji sa 30 poena, Dezmond Bejn je ubacio 25, a samo je još Džaron Džekson junior imao dvocifren košarkaški učinak - 12. Ostatak je podbacio, pa će Grizlisi na pauzu do početka sledeće sezone.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike