Klej Tompson je heroj Voriorsa! Trojka pola minuta pre kraja dovoljna za brejk na Zapadu (VIDEO)

02.05.2022

05:29

0

Srpski košarkaš Nemanja Bjelica nije bio na terenu

Klej Tompson je heroj Voriorsa! Trojka pola minuta pre kraja dovoljna za brejk na Zapadu (VIDEO)
Tan2022-5-2_05649212_1 - Copyright Tanjug/AP Photo/Brandon Dill

U polufinalu plej-ofa Istočne i Zapadne konferencije NBA lige, Srbija ima samo jednog predstavnika, ali Nemanja Bjelica noćas nije bio na terenu.

Negova ekipa, Goldent Stejt Voriors, došla je do brejka na gostovanju Memfis Grizlisima i to u veoma neizvesnoj utakmici, 117:116.

Priliku da ponese titulu heroja, na 35 sekundi do kraja, izborio je Klej Tompson, koji se još uvek vraća u ritam, nakon što je dve godine proveo van terena zbog povreda. Iskusni bek je pogodio sa distance, te postavio ispostaviće se konačan rezultat.

Mogao je Memfis na 3,6 sekundi da promeni čitav tok ove serije, ali nakon što je Tompson bio neprecizan sa penala, isto se dogodilo i Dža Morantu.

Prokockali su domaćini veliku prednost od 13 poena koju su držali tokom većeg dela meča. Dok je u poslednjoj deonici bilo više preokreta. Treba napomenuti da je Golden Stejt dobar deo utakmice igrao bez defanzivca Drejmonda Grina, koji je isključen tokom druge četvrtine.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Džordan Pul sa 31 poenom, Stef Kari je ubacio 24, dok je Tompson stao na 15, uz odlučujuću trojku.

Kod domaćina, Dža Morant je meč završio sa 34 poena, 10 asistencija i devet skokova, dok je Džejren Džekson junior postigao 33 poena.

Na Istoku je bilo zanimljivo u susretu Boston Seltiksa i Milvoki Baksa, ali mnogo manje neizvesnije. Baksi su trijumfovali sa 101:89, ali domaćina svakako više brine povreda Markusa Smarta.

Iako se u Bakse ove sezone sumnjalo, aktuelni šampioni učinili su nešto što godinama nije viđeno - utišali i pre vremena ispraznili legendarnu dvoranu TD Garden!

NBA – POLUFINALE PLEJ-OFA (PRVE UTAKMICE)

ISTOK

Nedelja

Boston – Milvoki 89:101

Utorak

01.30: Majami - Filadelfija

ZAPAD

Nedelja

Memfis – Golden Stejt 116:117

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike