Zvezda odbranu titule počinje večeras: Četvrtfinalista Evrokupa ozbiljna pretnja

12.05.2022

09:06

0

Susret u hali Aleksandar Nikolić na programu je od 19 sati

Zvezda odbranu titule počinje večeras: Četvrtfinalista Evrokupa ozbiljna pretnja
kkcz-efes-112 - Copyright MN Press

Košarkaši Crvene zvezde večeras od 19 sati dočekuju ekipu Cedevita Olimpije u prvom susretu polufinalne serije AdmiralBet ABA lige. 

Aktuelni šampion neće imati nimalo lak posao, s obzirom an to da stiže neugodna ekipa iz Ljubljane, koja je u Evrokupu stigla do četvrtfinala, gde je poražena od potonjeg finaliste, ekipe Burse.

Zvezda je pak poslednji takmičarski meč odigrala 23. aprila, pa je nešto duža pauza sigurno uticala na sastav koji predvodi trener Dejan Radonjić.

 

 

Trener crveno-belih rekao je da se njegova ekipa našla u novoj situaciji.

- Nismo bili u prilici da i ranijih godina imamo ovakav raspored i da posle dela sezone gde smo mesečno znali da imamo i po 12 utakmica došli do perioda kada smo bili nekoliko dana na poštedi, zatim ušli u trenažni proces, koristili vreme da bi uspeli da napravimo što je moguće više - kazao je trener crveno-belih, Dejan Radonjić, te se osvrnuo na narednog rivala:

- Jedan ogroman resperkt imamo prema Olimpiji. Ekipa koja je napravila modifikacije nakon početnih meseci i uradila korekcije koje su im donele ogroman napredak u igri i podigla kvalitet do nivoa da su igrali jednu sjajnu sezonu u Evrokupu i došli do plej-ofa i posle tih korekcija je sve izledalo značajno bolje. Individualni kvalitet je veliki, iskustvo takođe.

Trener gostujućeg sastava, Jurica Golemac, svestan je kvaliteta rivala.

 

 

- Da bismo pobedili Zvezdu u Beogradu potrebno je da odigramo najbolji meč u sezoni -  izjavio je trener Cedevita Olimpije, pa dodao:

- Dobro se poznajemo, igrali smo dva puta ove sezone, oba puta smo bili blizu. Pokušaćemo da analiziramo greške iz tih utakmica.

Revanš meč igraće se u ponedeljak u Ljubljani, sa početkom u 18.30.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike