Partizan napravio veliki korak ka finalu! Crno-beli lako protiv Budućnosti, zalečene evropske rane (FOTO, VIDEO)

10.05.2022

18:39

0

Autor: 24sedam

U prethodna dva meča ove sezone uspešniji bio beogradski tim

Partizan napravio veliki korak ka finalu! Crno-beli lako protiv Budućnosti, zalečene evropske rane (FOTO, VIDEO)
part-bud-57 - Copyright MN Press

Za košarkaše Partizana počeo je plej-of u AdmiralBet ABA ligi i to uspešno. U prvoj utakmici polufinalne serije, ekipa Željka Obradovića je pobedila Budućnost sa 82:66. Novi meč regionalnog takmičenja zakazan je za nedelju (20.45) u Podgorici, pa će crno-beli imati šansu za prolaz u finale. Na drugoj strani, tim Aleksandra Džikića ima šansu da izbori majstoricu.

Podsetimo, u drugom polufinalu igraće Crvena zvezda i Cedevita Olimpija.

Ali vratimo se meču u dvorani "Aleksandar Nikolić" koji je za crno-bele prvi posle eliminacije iz Evrokupa od Burse. Samim tim, "zalečene su rane", a i navijači su došli u velikom broju da podrže tim.

Gosti iz Crne Gore su počeli dobro, ali je posle izjednačenja (12:12) odnosno trojke Zeka Ledeja, sve krenulo nabolje za domaćina, odnosno loše za goste. Od tada je krenula mnogo bolja igra Partuzana (efikasnija), dok je Budućnost promašivala, posebno za tri poena. Prednost je išla i do 19 poena, mada se minus "topio" na nekoliko poena. Ipak, domaćin nije dozvolio preokret, jer kad bi se rival približio, crno-beli su vraćali na deset poena i više.

Svaki put kada nije bio zadovoljan, Obradović je tražio tajm-aut i tako sprečavao opuštanje. Najefikasniji je bio Ledej sa 19 poena, uz tri skoka i jednu asistenciju. Pratio ga je Kevin Panter sa 13 (2 sk, 3 as), dok je Matijas Lesor ubacio 11, a izmakao mu je dabl-dabl jer je imao devet skokova. Imao je i šest asistencija. Iako nije bio najefikasniji, bio je svakako najzaslužniji za trijumf.  Panter i Ledej su ubacili po tri trojke, od ukupno devet.

Aleksa Avramović je postigao deset (3 sk, 5as), Uroš Trifunović sedam, a Alen Smailagić jedan manje.

Na drugoj strani, Di Džej Sili je postigao 16 poena, i on je bio taj koji je posle serije promašaja držao Budućnost u igri. U drugom delu meča, pogađao je za tri poena i koliko-toliko držao priključak. Džastin Kobs je ubacio 14, a Popović 12.

Inače, razloge ovakvog rezultata treba traižiti i u boljem učinku za tri poena. Partizan je imao 36 procenata, a Budućnost 29,4.

Dešavanja iz beogradske dvorane mogli ste uživo da pratite na našem portalu.

 

BLOG UŽIVO

4. četvrtina

Kraj meča - 82:66.

40. minut - Popović je pogodio za tri (81:66), a ušao je i Vukčević za Partizan.

39. minut - Avramović je pogodio sa linije bacanja, za 79:63. Povećao je Smailagić na 81:63.

38. minut - Avramović je pogodio za tri - 75:60. Ledej je pogodio sa linije bacanja, za 77:60. Sili je pogodio za tri, za 77:63.

37. minut - Nije Popović pogodio prvo, ali drugo jeste za 72:58. Ledej zatim nije pogodio iz ugla za tri poena. Pogodio je ponovo Popović, za 72:60.

36. minut - Zagorac je bio na liniji slobodnih bacanja. Pogodio je drugo, za 72:54. Popović je pogodio za tri i smanjio na 72:57. Madar nije pogodio za tri, Popović je istrčao kontru, ali ga je u pokušaju polaganja faulirao Mur.

35. minut - Micov do Perija, koji je promašio za tri. Lopta je izašla iz obruča. Zagorac je pogodio za tri, za 71:52. Zakucavanje Barovića, za 71:54.

34. minut - Lesorovi novi poeni, za 66:52, a onda i skok u odbrani. Onda je Madar upisao nove poene, a Madar novu asistenciju. Bilo je 68:52. Imao je Lesor i novo bacanje, ali je promašio.

33. minut - Smanjila je Budućnost na 61:52, ali je Mur pogodio za tri, za 64:52. To je tada bila sedma trojka za crno-bele.

32. minut - Faul u napadu Lesora. Madar je bio odličan u odbrani, Mur nije pogodio za tri, a Lesor nije uspeo da stigne loptu.

31. minut - Promašio je Mur za tri poena.

 

3. četvrtina

30. minut - Kombinacija Lesor Ledej, ispod koša, za 61:47. Kobs je zatim promašio za tri, a onda je Madar izgubio loptu. Kobs je ukrao loptu i pogodio za 61:49.

Ponovo je Madar izgubio loptu, ali je onda usledio promašaj za tri. U poslednju deonicu se ušlo sa 61:49 za crno-bele.

29. minut - Ledej nije pogodio sa linije bacanja, ali je posle faula na liniju stao Lesor. Promašio je drugo, da bi u nastavku akcije, Lesor zakucao. Usledio je i tajm-aut Džikića. Rezultat je tada bio 59:45.

Sili je promašio, ali je Ledej napravio faul. Sili je i stao na liniju bacanja, i pogodio oba. Za 59:47.

28. minut - Ledej je dao novu trojku, za 52:39. Lesor iz tri puta nije uspeo da dođe do lopte ispod koša. Pogodio je opet Sili, i sada je 52:45.

27. minut - Pogrešio je Avramović, a Sili je trojkom smanjio prednost, na deset poena - 47:37.

26. minut - Ušao je i Mur. Peri je pokušao za tri, ali je promšio. Učinak Podgoričana je bio 3/20 u tim trenucima za tri poena. Ubrzo, posle izgubljene lopte Avramovića i zakucavanje Perija, za 47:34.

25. minut - Panter je treći put uzastopno promašio za tri. Na drugoj strani je pokušao Sili i promašio. U narednom napadu je Koprivica zakucao, na dodavanje Pantera 47:32.

24. minut - Panter je uz zvuk sirene pokušao za tri, ali je bio neuspešan. U narednom napadu nije bio uspešan Koprivica. Ostao je Kobs da leži na parketu, posle udarca u glavu. Zakačio ga je Koprivica.

23. minut - Koprivica nije izblokirao Atića, pa je rezultat bio 45:32.

22. minut - Pogodio je Smailagić iz okreta za dva poena. 45:30.

21. minut - Koprivica do Trifunovića, za 43:28. To je bio njegov sedmi poen, do tada. 43:28.

 

2. četvrtina

20. minut - Kobs je smanjio na 39:25, pa je usledio i novi tajm-aut Obradovića. Smailagić do Koprivice koji je položio za 41:25. Peri je pogodio iz teške pozicije, za 41:28.

19. minut - Pogodio je i Panter, za novo vođstvo, od 39:22.

18. minut - Jagodić-Kuridža nije pogodio za tri, ali jeste Panter, za 36:19. Panter je do tada ubacio dve, a dve Ledej. Pogodio je i Jagodić-Kuridža za 36:22.

17. minut - Pogodio je Smailagić, posle greške Koprivice. Za 33:19.

16. minut - Ušli su Koprivica i Zagorac.

Meč gleda i Bogdan Bogdanović, nekada igrač Partizana sada Atlante. Inače, sa Sašom Pavlovićem bio je i saigrač svojevremeno u klubu iz Humske.

MN Press
 

14. minut - Avramović i polaganje za 27:15. Zatim i Panter, na drugi obruč za 29:17.

13. minut - Ledej je zakucao za erupciju oduševljenja - 27:15.

11. minut - Došao je Partizan i do 24:14.. Avramović je pogodio sa linije bacanja, za 25:15.

 

1. četvrtina

10. minut - Kobs je posle novog prodora poentirao - 18:14. U novom napadu, Kobs je išao na Trifunovića i iznudio faul. Završeno je sa 18:15.

9. minut - Isteklo je vreme za napad Podgoričana. Avramović do Pantera, koji je iz levog ugla pogodio za tri, za 18:12.

Erupcija oduševljenja u dvorani.

8. minut -  Ledej je pogodio za tri poena, za izjednačenje - 12:12. Zatim je napravljen i prekršaj, pa je Partizan imao novi napad. Pogodio je Trifunović za dva i iznudio drugi (vezani) faul Barovića. Pogodio je i dodatno bacanje. Preokret, pa su crno-beli poveli sa 15:12.

7. minut - Lesor je smanjio sa linije slobodnih bacanja, na samo jedan poen - 9:10. Ponovo je Kobs pogodio, sada je 9:12.

6. minut - Povela je Budućnost sa 10:4, ali je onda usledila trojka Ledeja. Rezultat je tada bio 7:10.

5. minut - Kobs je iznudio slobodna bacanja. Aleksa Avramović je dobio aplauz navijača prilikom ulaska u igru. Podsetimo, Avramović je bio tragičar meča sa Bursom, jer je promašivao u ključnim trenucima meča sa Bursom.

4. minut - Pogodio je i Kobs, pa je povećana prednost gostiju iz Podgorice, za 2:7. Lesor je bio uspešan sa linije slobodnih bacanja, za 4:7

3. minut - Trifunović u padu, ali je pogodio za dva - 2:3. Na drugoj strani, Nikolić je pogodio za dva. 2:5. Trifunović je pokušao sa desetak metara. Ostalo je 2:5.

2. minut - Jagodić-Kuridža je pogodio za tri. Sada je 0:3.

1. minut - Madar je pogrešio u dodavanju, a zatim je Glas napravio faul. Kobs je šutirao, ali lopta nije došla ni do obruča. Glas neuspešan za tri poena.

Meč gleda i nekadašnji trener crno-belih Duško Vujošević.

 

Obradoviću je i zvanično uručena nagrada za najboljeg trenera u sezoni.

 

 

Pogledajte i kako je izgledao izlazak ekipa na parket.

Podsetimo, crno-belima je ovo prvi meč posle eliminacije od Burse u Evrokupu.

Uskoro će početi meč u Beogradu. Podsetimo, drugi polufinalni par regionalnog takmičenja čine Crvena zvezda i Cedevita Olimpija.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike