Protiv Partizana ako budemo u raspoloženju koje nije ratničko... Džikić nije želeo da govori o motivaciji, ali jeste o favoritu

09.05.2022

16:17

0

Trener Budućnosti spremio igrače da se takmiče čiste glave

Protiv Partizana ako budemo u raspoloženju koje nije ratničko... Džikić nije želeo da govori o motivaciji, ali jeste o favoritu
88 - Copyright Photo:FMP

Košarkaši Budućnosti u utorak od 19 sati gostuju ekipi Partizana u prvoj utakmici polufinala AdmiralBet ABA lige, a trener gostujućeg tima, Aleksandar Džikić istakao je da je u ovim trenucima suvišno govoriti o motivaciji.

Podgoričani su crno-belima na megdan došli nakon trijumfa od 2:0 u seriji sa FMP-om u Železniku, a u ovom susretu, Džikić smatra da će morati da odgovore na fizičku igru crno-belih.

- Na ovom nivou ne možeš da očekuješ utakmice koje neće biti zahtevne. Moramo fizički da odgovorimo na igru Partizana, na njihov presing u odbrani, na njihovo trčanje, na njihov intenzitet, skok igru, pre svega igrača na pozicijama 3, 4 i 5. To ne može biti posao jednog igrača, to mora da bude posao kojim se bavi cela ekipa. To su preduslovi da sa svakim protivnikom, pa i Partizanom, budeš u utakmici.

Znamo da će biti pritiska preko celog terena, da su tokom sezone pokazivali organizovanije varijante tog pritiska u vidu nekog zonskog presinga, pokazali su u Evrokupu određene kombinovane varijante... Mi ćemo pokušati da se za sve to spremimo, ali da ne menjamo ono što nas je dovelo dovde. Mi smo u ABA ligi tim sa najmanje izgubljenih lopti, sa najviše šutiranih slobodnih bacanja i pokušaćemo da nastavimo sa takvim načinom igre - rekao je Džikić na konferenciji za medije, te naveo da u Beograd stižu čiste glave:

- To znači da će otići sa samo jednom idejom u glavi, a to je da se takmiče. To je ono što se od njih traži. Na ovom nivou pričati o motivaciji, imperativu, mislim da je izlišno. Ili imaš to u sebi ili nemaš.

U regularom delu sezone, Budućnost je poražena oba puta od Partizana, ali je jasno da je polufinale drugačiji tip meča.

- Mi smo ovde utakmicu krenuli relativno sporo, Partizan se odvojio, međutim vratili smo i imali svoje šanse u toj utakmici. Bitno je samo na koji način ćeš izaći na tu utakmicu, to se vidi odmah od početka. Da li si izašao da ratuješ ili si izašao - eto, pa šta bude. Ako budemo u nekom raspoloženju koje nije ratničko, nisu nam dobre šanse - dodao je nekadašnji strateg između ostalog i crno-belih, te se dotakao atmosfere u Pioniru:

- Igrali smo sa njima u Beogradu, doduše u Areni, Pionir je malo intimniji i moguće je stvoriti veći pritisak, ali to nije ništa novo za većinu igrača. Kako će na njih to individualno uticati, ostaje da se vidi, ali moramo da verujemo da ćemo izaći sa jasnom idejom šta hoćemo, a šta nećemo.

Crno-beli su imali oko 20 dana pauze, nakon što su eliminisani u četvrtfinalu Evrokupa, a Džikić smatra da je Partizanu ta pauza bila potrebna.

- Imali su dovoljno vremena da se spreme za nas. Znamo da će nas očekivati i neke novosti i u odbrani i u napadu, ali to je nije pod našom kontrolom. Probaćemo da iskontrolišemo ono što mi radimo i da nametnemo način igre koji nama odgovara. Pritisak favorita je verovatno u ovom slučaju na njihovoj strani. Daleko su oni od neiskusne ekipe, naročito nosioci igre.

Na kraju se osvrnuo i na zdravstveni bilten.

- Nemamo igrača za kojeg znamo da ne može da nastupi u ovoj prvoj utakmici. Imamo problemčiće koje rešavamo u hodu. Idemo kompletni, videćemo ko neće nastupiti - zaključio je Aleksandar Džikić.

Prva utakmica polufinala ABA lige između Partizana i Budućnosti igra se 10. maja od 19.00 u hali "Aleksandar Nikolić".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike