Obradović ljut na igrače: Imali smo najgori trening, neće da trče, da igraju odbranu, to je veliki problem!

09.05.2022

11:47

0

Trener Partizana javno prozvao tim, nervira ga nezainteresovanost

Obradović ljut na igrače: Imali smo najgori trening, neće da trče, da igraju odbranu, to je veliki problem!
obradovic - Copyright Printscreen/YouTube/BC Partizan TV

Košarkaši Partizana kreću polufinalnu seriju u AdmiralBet ABA ligi, a meč između crno-belih i Budućnosti igra se u utorak (19.00 Tv Arena) u dvorani Pionir.

Tim povodom pričao je i trener Partizana Željko Obradović, koji pre svega očekuje dobru atmosferu, jer prethodna dva duela ova dva tima prošao je bez ijednog incidenta.  

- Ono što je bitno istaći je da smo imali dobru atmosferu i ovde i u Podgorici, nadam se da će tako i sad biti. Ekipu Budućnosti izuzetno poštujemo, iako smo dobili obe utakmice, ali su obe bile neizvesne do samog kraja. To je tim koji zna dobro da igra, trener Džikić postavlja utakmicu tako što napada sve slabosti koje mi imamo. Na nama je da to shvatimo na najbolji način - poručio je Obradović.

Trener Partizana svestan je težine utakmice, napominjući da je najvažnije krenuti dobro utakmicu.

- Najvažnije je dobro krenuti utakmicu, pogotovo što je ovaj meč prvi u seriji, a igraš protiv kvalitetnog rivala. Tuguješ i živiš do narednog meča. Od one utakmice je prošlo dosta vremena. Dao sam slobodne dane ekipi da se odmore i zaborave ono što je bilo. Imamo još jedno takmičenje koje je za nas izuzetno važno.

Ipak, istakao je veliki problem, a to je nedostatak motivacije kod njegovog tima. 

- Danas je bio najgori trening koji smo imali. Ubedljivo najgori. Ja sam im rekao da ću to i da kažem javno. Ne znam razloge, ja mislim da je u našim životima motivacija nešto što je čudo. Niko iz ove ekipa nije igrao ni finale, kamoli osvojio ABA ligu. Nisam ni ja kao trener. Znači imam najveće moguće motive. Ako ja danas na treningu gledam da neki igrači neće da trče, da igraju odbranu, da neće da naprave blok, da čekaju blok... Te sitnice koje su neverovatno važne u našem poslu, onda je to veliki problem. Ja sam im to rekao - trening je bio katastrofa. Ja se nadam da će reakcija sutra biti drugačija, ali ako oni ne budu svesni onoga što mi igramo i kako igramo... Partizan je poslednji put bio u finalu plej-ofa pre devet godina. Ako mi svi zajedno nemamo motivaciju i nemamo ispred nas ideju da želimo da igramo finale, onda su to veliki problemi. Rade je skupio igrače i razgovarali su između njih. To je jako pozitivno i nadam se da će to uticati na njih i ja sam mu zahvalan na tome - rekao je Obradović.

Kapiten crneo-belih Rade Zagorac ističe da će ovo biti test zas sve igrače, jer ulog je izuzetno veliki.

- Počinjemo plej-of protiv ekipe koja ima visoke ambicije, i ostvarili su prvi cilj. Mislim da smo došli do dela sezone gde imamo pre svega odgovornost prema sebi i ovo je pravi test za ekipu da vidimo od čega smo sastavljeni - istakao je Zagorac.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike