Partizan čeka Budućnost: Borba za prvo finale plej-ofa nakon devet godina

10.05.2022

07:05

0

Polufinalna serija se igra na dve pobede

Partizan čeka Budućnost: Borba za prvo finale plej-ofa nakon devet godina
20211120vmAvramovicA1 - Copyright MN Press

Košarkaši Partizana danas će od 19 sati dočekati ekipu podgoričke Budućnosti u prvom meču plej-of serije AdmiralBet ABA lige.

Crno-beli do polufinala stigli sa druge pozicije u ligaškom delu, dok su Podgoričani igrali dodatne utakmice sa ekipom FMP-a, te sa 2:0 u toj seriji stigli na megdan Partizanu.

Polufinalna serija igra se na dve pobede, a revanš je na programu u subotu, 15. maja, dok termin za eventualnu treću utakmicu još uvek nije poznat. 

Na konferenciji za medije, trener crno-belih, Željko Obradović, istakao je da nije zadovoljan jednim od poslednjih treninga pred ovaj susret.

- Danas je bio najgori trening koji smo imali. Ubedljivo najgori. Ja sam im rekao da ću to i da kažem javno. Ne znam razloge, ja mislim da je u našim životima motivacija nešto što je čudo. Niko iz ove ekipa nije igrao ni finale, kamoli osvojio ABA ligu. Nisam ni ja kao trener. Znači imam najveće moguće motive. Ako ja danas na treningu gledam da neki igrači neće da trče, da igraju odbranu, da neće da naprave blok, da čekaju blok... Te sitnice koje su neverovatno važne u našem poslu, onda je to veliki problem. Ja sam im to rekao - trening je bio katastrofa. Ja se nadam da će reakcija sutra biti drugačija, ali ako oni ne budu svesni onoga što mi igramo i kako igramo... Partizan je poslednji put bio u finalu plej-ofa pre devet godina. Ako mi svi zajedno nemamo motivaciju i nemamo ispred nas ideju da želimo da igramo finale, onda su to veliki problemi. Rade je skupio igrače i razgovarali su između njih. To je jako pozitivno i nadam se da će to uticati na njih i ja sam mu zahvalan na tome - rekao je Obradović.

Aleksandar Džikić u nešto mirnijoj atmosferi stiže u Beograd i rivalu prepušta ulogu favorita.

U regularom delu sezone, Budućnost je poražena oba puta od Partizana, ali je jasno da je polufinale drugačiji tip meča.

- Mi smo ovde utakmicu krenuli relativno sporo, Partizan se odvojio, međutim vratili smo i imali svoje šanse u toj utakmici. Bitno je samo na koji način ćeš izaći na tu utakmicu, to se vidi odmah od početka. Da li si izašao da ratuješ ili si izašao - eto, pa šta bude. Ako budemo u nekom raspoloženju koje nije ratničko, nisu nam dobre šanse - dodao je nekadašnji strateg između ostalog i crno-belih, te se dotakao atmosfere u Pioniru:

- Igrali smo sa njima u Beogradu, doduše u Areni, Pionir je malo intimniji i moguće je stvoriti veći pritisak, ali to nije ništa novo za većinu igrača. Kako će na njih to individualno uticati, ostaje da se vidi, ali moramo da verujemo da ćemo izaći sa jasnom idejom šta hoćemo, a šta nećemo - zaključio je trener Budućnosti.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike