Ostoja Mijailović pred odluku Hrvata o AdmiralBet ABA ligi: Pojedincima je u krvi da ušićare u kriznim situacijama

09.05.2022

09:28

0

Autor: 24sedam

Predsednik Partizana govorio o gorućim problemima košarke u regionu

Ostoja Mijailović pred odluku Hrvata o AdmiralBet ABA ligi: Pojedincima je u krvi da ušićare u kriznim situacijama
Ostoja Mijailović - Copyright MN Press

Prvi čovek Partizana Ostoja Mijailović veruje da će odluka hrvatskih klubova ići u korist opstanka zajedničkog takmičenja u AdmiralBet ABA ligi, iako bivši asovi poput Dina Rađe i sam Košarkaški savez Hrvatske, vrše pritisak na njih da ga napuste i započnu igranje u novoj ligi bez srpskih klubova. Mijalović smatra da je Zlatibor najbolji primer kako se ponekad pojavi nesklad između prava i pravde.

- Ako kažemo da pravo i pravda nekada nisu na istoj strani, to bi se verovatno najbolja potpora našla na primeru Zlatibora. Ako određeni klub odustane, logika nalaže da se šansa ukaže prvom sledećem koji je rezultatima zaslužio i ko bi organizaciono i finansijski mogao da isprati zahteve ABA lige. Naš interes je da igramo najkvalitetniju moguću ligu, potpuno pravno uređenu uprkos brojnim opstrukcijama pomoću kojih pojedinci pokušavaju da profitiraju. Da nije bilo tih opstrukcija, ABA liga bi već bila preuređena u DOO i nacionalni ključ bi po novom statutu bio obrisan - rekao je Mijailović za Objektiv.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Predsednik crno-belih se osvrnuo i na nezadovoljstvo Hrvata ligom i onim što ona donosi njihovoj košarci.

- Hrvatski klubovi su integralni deo regionalne lige od njenog osnivanja. Da ne spominjem da su Cibona i Split bivši šampioni Evrope, odnosno da su Zadar i Cibona osvojili ABA ligu. Bio bi to gubitak ukoliko bi se dogodilo, a videli bismo šta bi srpski klubovi dobili. Siguran sam i da bi postojali neki klubovi koji bi hteli da ušićare za sebe. Na veliku žalost čitave košarke, pojedincima je to prosto u krvi. Iskustvo nas uči da se ovakve priče ne dešavaju prvi put i da bi trebalo poštovati svačiju odluku, ali i razmišljati u pravcu interesa da srpski klubovi igraju najkvalitetnije moguće takmičenje. To je u ovom trenutku ABA liga.

Mijailović ističe šta su prioriteti Partizana u ovoj sezoni:

- Ambicije Partizana su da napadne sve trofeje u svim takmičenjima. Superliga odavno nije super i tu stvari moraju da se menjaju iz korena. Naravno, ukoliko želimo da imamo takmičenje iz kojeg će se razvijati košarkaši i koje ćemo sa ponosom igrati ‒ zaključio je Mijailović.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike