Poznati polufinalisti KLS-a: Mega upotpunila družinu

09.05.2022

18:51 >> 19:28

0

Samo najbolja ekipa može da računa na borbu za trofej

Poznati polufinalisti KLS-a: Mega upotpunila družinu
20220109ivMegaCibona36 - Copyright MN Press

AdmiralBet Košarkaška liga Srbije ulazi u završnicu, pa nakon tri odigrana četvrtfinalna duela plej-ofa, polako idemo ka meču koji će odlučiti ko ide na megdan najboljim ekipama iz AdmiralBet ABA lige, a to su Crvena zvezda, Partizan i FMP. 

Novosadska Vojvodina je i u drugom meču bila bolja od kraljevačke Sloge. U drugom meču je rezultat bio 104:80, te je ekipa koju sa klupe predvodi Miroslav Muta Nikolić sa 2:0 stigla do polufinala.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Popović sa 17 poena, poen manje je imao Beslać, dok su Bjelica i Gaćeša upisali po 14 poena. Kod Sloge, odličan je bio Simeunović sa 31 poenom, ali Kraljevčani nisu izbegli poraz.

Čačanski Borac je bez većih problema stigao do polufinala i to identičnim rezultatom u seriji, 2:0. U drugom duelu sa najmlađom ekipom KLS-a, Dinamikom, rezultat je bio 93:78.

 

 

Novaković je predvodio Čačane sa  23 poena, a pratio ga je Pecarski sa 18, dok je Lopez imao 17. U ekipi Dinamika istakao se Šulović sa 15 poena. 

Mladost iz Zemuna je takođe obezvedila plasman u polufinale i to sa 2:0. Zemunci su tako napravili malo iznenađenje, eliminacijom Zlatibora, koji je osvojio ABA 2 ligu, ali je potom za plasman u najelitnije regionalno takmičenje poražen od Borca.

Susret Zemunaca i Zlatiboraca okončan je  rezultatom 106:71, a najefikasniji je bio Bojić sa 29 poena, Gibson je dodao 19, dok je u ekipi Zlatibora prednjačio Tadić sa 25 poena. 

U poslednjem terminu, revanš meč su igrali Mega i Sloboda, a beogradski sastav je nakon prve tesne pobede, sada ubedljivo slavio i sa 2:0 prošao u polufinale. Krajnji rezultat meča u Užicu bio je 98:73.

Najefikasniji u redovima Mege su bili Luka Cerovina sa 20 poena i Boriša Simanić sa 16, dok su se u ekipi Slobode istakli Aleksandar Ilkić sa 16 i Aleksa Ilić sa 15 poena.

Već sada su poznati polufinalni parovi, pa će tako igrati Borac iz Čačka i Mladost Zemun, odnosno Mega i Vojvodina. 

Prva utakmica je na programu u subotu, a igra se na dve pobede.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike