Očekivano i zasluženo - Nikola Kalinić je MVP AdmiralBet ABA lige! Povratnik u Zvezdu je imao sjajnu sezonu

27.04.2022

10:21

0

Odmah je postao vođa tima koji je osvojio prvo mesto

Očekivano i zasluženo - Nikola Kalinić je MVP AdmiralBet ABA lige! Povratnik u Zvezdu je imao sjajnu sezonu
kkcz-efes-100 - Copyright MN Press

Nikola Kalinić je zvanično poneo titulu najkorisnijeg igrača AdmiralBet ABA lige u sezoni!

MVP je lider Crvene zvezde, koja je ligaški deo takmičenja završila na prvom mestu tabele i obezbedila prednost domaćeg terena u plej-ofu. Treneri, novinari i navijači nisu imali dilemu i dodelili su nagradu povratniku u crveno-beli dres.

Kalinić je pobedio u glasanju, u kome je drugi bio Jaka Blažič iz Cedevita Olimpije, a treći Džastin Kobs iz Budućnosti.

Popularni "Kalina" dobio je 39,7 odsto kombinovanih glasova. Blažič je imao 16,6, a Kobs 10,9 odsto. On je ubedljivo pobedio u glasanju trenera, koji imaju prevagu u odnosu na novinare i navijače. U te dve kategorije, srpski reprezentativac je bio drugi.

Ovo je drugo individualno priznanje za Zvezdu, pošto je ranije njen kapiten Branko Lazić proglašen za najboljeg defanzivca. Kalinić je i član najbolje petorke AdmiralBet ABA lige.

Kalinić se prošlog leta vratio u Zvezdu posle šest punih godina i odigrao fantastičnu sezonu. Pokazao se kao Zvezdin lider u svakom smislu. Ovo 30-godišnje krilo je na kraju sezone imalo prosek od 11,3 poena, 3,4 skoka, 3,3 asistencije i jedne ukradene lopte po meču.

U tradicionalnom glasanju za priznanja AdmiralBet ABA lige, zbir konačnih glasanja se pravi po sledećoj formuli: glavni treneri ABA donose 50 odsto rezultata glasanja, novinari iz zemalja učesnica 30 odsto, a navijači 20 odsto.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike