I Crvena zvezda se oprostila od Sretenovića: Istinski velikan jugoslovenske košarke!

28.04.2022

16:04

0

Autor: 24sedam

Crveno-beli o svom bivšem košarkašu

I Crvena zvezda se oprostila od Sretenovića: Istinski velikan jugoslovenske košarke!
20150702npSreten3 - Copyright MN Press

Bivši košarkaš Crvene zvezde, reprezentativac naše zemlje, dvostruki šampion Evrope, Zoran Sretenović, preminuo je četvrtak u Beogradu od posledica srčanog udara u 57.godini života.

Posle Partizana od njega se oprostila i Crvena zvezda. Prenosimo u celosti:

- Zoran Sretenović koji je nosio dres Crvene zvezde u dva navrata u periodu od 1984-1986 godine, kao i u sezoni 1996-1997 odigrao je 92 utakmice u crveno belom dresu i postigao 292 poena.

Bio je istinski velikan jugoslovenske košarke, tri puta je bio klupski prvak Evrope, dva puta prvak Starog kontitnenta sa reprezentacijama SFR Jugoslavije i SR Jugoslavije, četvorostruki klupski prvak stare Jugoslavije, dvostruki osvajač kupa SFRJ, pobednik Kupa Nemačke i pobednik Kupa SR Jugoslavije.

Zoran Sretenović je rođen 5. avgusta 1964. godine u Beogradu. Svoju karijeru i prve korake napravio je upravo u Crvenoj zvezdi, kasnije je igrao za Jugoplastiku, Bamberg, Antib, Partizan, Borovicu iz Rume, Crvenu zvezdu, beogradski Radnički i poljski Stal iz Ostrova, gde je i završio karijeru.

Po završetku igračke karijere, Zoran Sretenović je radio kao trener u podgoričkoj Budućnosti, Hemofarmu, Železničaru iz Inđije, Igokei, Vojvodini, Polfarmu iz Gdanjska, AZS Košalina, i Stala iz Ostrova.

KK Crvena zvezda, menadžment kluba, igrači, stručni štab, predsednik kluba i svi zaposleni, ovom prilikom izražavaju duboko saučešće porodici Sretenović.

Vreme i mesto sahrane Zorana Sretenovića biće saopšteni naknadno - ističe se na sajtu Crvene zvezde.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike