Jokić hoće u Srbiju što je pre moguće: Želim leto bez stresa, porodicu, prijatelje i konje! Ako mi ponude supermaks - prihvatam

28.04.2022

06:58

0

Posle praktično tri vezane sezone u kojima igra sam, zaslužio je odmor - šta to znači za reprezentaciju Srbije

Jokić hoće u Srbiju što je pre moguće: Želim leto bez stresa, porodicu, prijatelje i konje! Ako mi ponude supermaks - prihvatam
Bez naslova - Copyright Printscreen/YouTube/House of Highlights

Denver je završio NBA sezonu već u prvoj rundi plej-ofa, porazom u pet utakmica od Golden Stejta. Možda i nije fer reći "već", jer su Nagetsi cele sezone bili osakaćeni povredama, a Voriorsi su iskusan i kvalitetan tim.

Ipak, utisak je da je Nikola Jokić celu sezonu igrao sam. A ova sezona mu je bila još bolja od prethodne, u kojoj je dobio MVP priznanje. Prošlog leta je govorio da mora da odmori, čekao je dete, a sada, posle nove naporne sezone – kakvi su planovi?

- Nadam se da ću da odem u Srbiju. Što je pre moguće – odmah je odgovorio Jokić na novinarsko pitanje.

Jokić je još tokom februarske Ol star pauze govorio da će mu dobro doći makar mentalni odmor. Koliko znači sada odmor i fizički i mentalno.

- Mnogo. Samo želim da sada odem kući, da budem uz porodicu, prijatelje i konje. Sada imam i ćerku, pa će biti još bolje. Nadam se da ću imati leto bez stresa i da ću se vratiti spreman za novu sezonu.

Jokić prošle sezone nije igrao za reprezentaciju baš zbog premora, ali i zbog čekanja prvog deteta. Sada postoji veći optimizam da će igrati na Evropskom prvenstvu, ali za to ćemo morati da sačekamo.

Mnogi pričaju da je ove sezone više zaslužio MVP više nego prošle sezone. Retki su igrači koji su dva puta uzastopno bili MVP, mnogi sanjaju o tome…

- Ja nikad ne sanjam o tome. To je nešto što ako se desi, desi se. Mislim, sjajna je to stvar, ostavljam neku zaostavštinu, moje ime će biti upisano… Ali, neću umreti ako je ne dobijem. Nastaviću da igram i da pokušavam da igram na pravi način, kao što sam radio celog života. Bilo bi lepo ako bi se desilo.

A ako se desi, kako bi proslavio?

- Uz muziku, pivo, prijatelje, porodicu, kako se to inače radi.

Pominje se da bi mogao da vam bude ponuđen produžetak "supermaks" ugovora, da li biste prihvatili?

- Voleo bih, ali ja ne odlučujem o tome. Naravno, ako je ponuda na stolu, prihvatiću je, jer volim ovu organizaciju i ljude koji rade ovde. Sa svima sam u dobrim odnosima, od vrha do ekonoma. Mislim da imamo nešto što gradimo i osećam se zaista dobro.

I pre ste govorili da jedva čekate budućnost, kako vam sad to izgleda? Šta možete da postignete kad ste kompletni?

- Ne znamo šta možemo jer nismo bili zdravi. Ali, da li možemo da napravimo nešto? Možemo. Vidite šta se dešava u ligi, prave se i supertimovi pa ništa. Imamo igrače, imamo delove, imamo alat i sada treba da radimo zajedno. Ne zna se šta možete dok ne počnete da igrate.

A nije mali broj igrača falio…

- Na početku sezone imali smo šta smo imali. Nismo mogli da razmišljamo ko će se vratiti i kada. Ljudi zaboravljaju da smo ostali bez Pi-Džeja (Dožera), koji je važan deo našeg tima. Visok je, može da vodi loptu, može da čuva nekoliko pozicija, poznaje sistem… I on nam je nedostajao i Džamal (Kroford) i Majkl (Porter), pa je onda Vlatko Čančar dobio prostora da igra, pa se i on povredio… Jeste, Majkl i Džamal su nam najviše falili, ali i Pi-Džej.

Videlo se da ste imali problema sa povredom, kako je ta tetiva?

- Čudan je osećaj. Imao sam neke čudne doskoke i to mi je malo pravilo problema.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike