Fenomenalni Jokić igrao sam protiv svih, ali je sezona završena za Denver! (FOTO)

28.04.2022

04:56

0

Golden Stejt je prosto prejak za ovakve Nagetse

Fenomenalni Jokić igrao sam protiv svih, ali je sezona završena za Denver! (FOTO)
Tan2022-4-28_52728372_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Jed Jacobsohn

Nije uspeo Denver da napravi do sada neviđeno čudo u NBA i vrati se posle zaostatka od 3:0 u seriji. Jedan trijumf protiv Golden Stejta je sve što je mogao bez dvojice najboljih pratilaca Nikole Jokića.

Posle velike borbe i preokreta domaćina, Golden Stejt – Denver 102:98 (30:25, 18:23, 22:30, 32:20).

Jokić je ponovo igrao spektakularno – završio je meč sa 30 poena, 19 skokova i osam asistencija, ali kad su dvojica od trojice najboljih povređenih, a protivnik je ekipa koja je ne tako davno harala ligom i sada ponovo počinje da liči na sebe – ovo je maksimum.

Posle fantastične partije i pobede, probudila se nada kod navijača Denvera da mogu da naprave čudo. I tokom dobrog dela utakmice u San Francisku je delovalo da mogu do novog trijumfa, ali prosto nisu mogli protiv ovakvih Voriorsa.

Stefen Kari je meč završio sa 30 poena i doneo Golden Stejtu trijumf od 4:1 u seriji. Kari se posebno istakao u finišu, kada je postigao trojku minut i po pre kraja, a onda i 29 sekundi pre kraja, čime je osigurao trijumf domaćina.

Jokić je igrao stvarno herojski, ubacio je 12 od svojih 30 poena u poslednjih tri minua i 46 sekundi, ali mu nisu pomogli ni 19 poena Demarkusa Kazinsa i 15 Erona Gordona.

Golden Stejt sada u polufinalu Zapada čekaju pobednika duela Memfis Minesota. Grizliji vode 3:2, a šesti meč na programu je u petak.

Treba reći i da je Jokić u trećoj četvrtini morao na klupu zbog četiri lične greške. Tada se istakao Kazins, vezao je u jednom trenutku i 10 poena, ali to je bilo sve od njega. Srbin je u tom periodu osetio i bol u zadnjoj loži, što ga je možda omelo u finišu meča.

Istina je da Denveru fale Džamal Marej i Majkl Porter Džunior, ali čak i da su zdravi, pitanje je dokle bi tim mogao da dođe. U sadašnjoj NBA "rosteri" su jako "duboki", mnogo igrača uvek doprinosi pobedama, tako da Nagetsi moraju nešto da menjaju ako žele do finala konferencije ili velikog finala...

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike