Prvi Partizanov trening posle Burse, Obradović poručuje: Moramo da promenimo čip u glavi

26.04.2022

13:31

0

Crno-beli neraspoloženi za priču, samo su trener i Mur pristali na kratki razgovor

Prvi Partizanov trening posle Burse, Obradović poručuje: Moramo da promenimo čip u glavi
PARTIZAN_vs_IGOKEA_42 - Copyright MN Press

Prošlo je skoro sedam dana od kada je Partizan šokantno izgubio kod kuće od Burse u osmini finala Evrokupa. Taj poraz je slomio srce celom timu, ali i navijačima.

Ekipa je dobila slobodno, a okupila se opet u utorak, na prvom treningu posle te košmarne noći. Sudeći po raspoloženju igrača i pristupu medijima, može se zaključiti da se osećaju isto kao i te kobne večeri.

Tačnije od svih koje smo pitali za razgovor, pristali su samo Dalas Mur i, naravno, trener Željko Obradović. Ostali su odmahivali rukom ili glavom, komentarisali kratko da "nema šta da se priča" jer se osećaju "potpuno isto" kao posle utakmice. 

- I ono veče sam rekao da nisam ni u najgorim mislima razmišljao o tome kakav bismo plan mogli da napravimo u odnosu na ovo. Znamo da prvu utakmicu igramo 18. maja, tako da eto… - rekao je Obradović za 24sedam.

To je više od tri nedelje do sledeće utakmice, odnosno, skoro mesec dana pauze između dve takmičarske utakmice.

- Imamo dovoljno vremena da promenimo, što se kaže, čip u glavi. Ali, taj čip se uvek menja, bez obzira da li je rezultat pozitivan ili negativan, kad ulaziš u neko drugo takmičenje. Tako je i ovog puta…

Šta ste rekli igračima na početku treninga?

- Ništa, nema šta. Ovo je iza nas. Ovo je prošlost, takva je kakva je, a imamo ispred nas jedno novo takmičenje, plej-of ABA lige, za koji smo takođe cele sezone radili da bismo došli do tog trenutka. Treba da vidimo ko će nam biti protivnik u polufinalu i da se spremimo na najbolji mogući način - zastaje na kratko, pa nastavlja:

- Život ide dalje. Entuzijazam je nešto što je mnogo važno da bude na treningu. Ja pretpostavljam i znam da nikom od nas nije bilo lako, ali jednostavno, treba da okrenemo novi list i da nastavimo dalje. To je jedino rešenje.

AdmiralBet ABA liga je objavila da ste izabrani za trenera sezone. Za to su glasali treneri, novinari i navijači.

- Dobro, hvala svima koji su glasali. Mislim da rad trenera je nešto za šta su uvek najzaslužniji igrači. Tako da to nije priznanje samo meni, to je priznanje celom mom stručnom štabu, svima koji rade sa mnom i pre svega igračima. Ja još jednom mogu da ponovim da način na koji smo radili, ja sam izuzetno zadovoljan. Sa te strane nemam nikakvu zamerku što se tiče posvećenosti, voleo bih da se to tako nastavi. I kažem, nikada nisam razmišljao da je ovo neko lično priznanje, to je priznanje za sve ono što smo radili zajedno.

Što se tiče igrača, Dalas Mur je stao i ponovio maltene isto što je rekao i posle utakmice:

- I dalje se osećam isto. Jasno je da boli, jasno je da moramo da nastavimo dalje, jasno je da dolazi ABA i da treba da se fokusiramo na to. Ali, mislim da se svi osećaju i dalje isto što se tiče poraza. Svima je i dalje isto. Mi smo tim, zajedno smo, koliko već? Devet meseci, mi smo kao braća. Navikli smo se jedni na druge, upoznali smo se i to se nije promenilo. Svima je loše i dalje zbog poraza, ali trener je danas na treningu uradio sjajan posao, rekao nam je da budemo srećni i da moramo da nastavimo dalje. Moramo da se fokusiramo na FMP ili Budućnost, ko god nam dođe. Radićemo sad svakog dana za to.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike