Evroliga presudila Žalgirisu zbog Zvezde, kazna je novčana i simbolična! Crveno-beli ništa nisu zgrešili!

13.04.2022

20:27

0

Autor: 24sedam

Prvak Litvanije moraće da plati 9.000 evra zbog neprimerenog ponašanja navijača

Evroliga presudila Žalgirisu zbog Zvezde, kazna je novčana i simbolična! Crveno-beli ništa nisu zgrešili!
zalgiris crvena zvezda baner transparent - Copyright Printscreen/YouTube/Compelling

Mnogo buke bilo je oko utakmice Žalgirisa i Crvene zvezde u Kaunasu jer su košarkaši srpskog tima odbili da nose transparent u bojama ukrajinske zastave na kom je pisalo "Zaustavite rat".

Javljali su se redom političari, bivši i sadašnji sportisti, ugledne javne ličnosti i desetak dana je nad glavama oba kluba visila odluka Evrolige.

Evroliga je presekla i odredila kaznu domaćem timu zbog neprimerenog ponašanja navijača koji su za sve vreme meča psovali i vređali igrače Crvene zvezde i Srbiju.

Zbog toga će Žalgiris morati da plati 9.000 evra. Sve što se dešavalo u hali navedeno je u izveštaju delegata utakmice, a disciplinski sudija je procenio da je za ponašanje navijača odgovoran organizator susreta.

Pored toga navedeno je da je sudija primetio kako je Crvena zvezda danima pre gostovanja obavestila organizatora da neće podići pomenuti transparent.

Žalgiris je opomenut i zbog incidenta na tribinama u kom su učestvovali gostujući navijači, a kazne nije bilo jer su oni udaljeni iz hale i nije bilo većih sukoba.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike