Moćna Srbija blizu Svetskog prvenstva! Orlovi preslišali Slovence u Celju

13.04.2022

19:29

0

Autor: 24sedam

Naši rukometaši stekli lepu prednost pred revanš meč u Kragujevcu

Moćna Srbija blizu Svetskog prvenstva! Orlovi preslišali Slovence u Celju
Rukometaši Srbije - Copyright MN Press

Rukometna reprezentacija Srbije veoma je blizu plasmana na Svetsko prvenstvo!

Razigrani Orlovi savladali su Sloveniju u Celju sa 34:31 (20:16) i stekli lepu prednost pred revanš koji je na programu u subotu u Kragujevcu. Moglo je sve biti i ubedljivije, ali je svaka pobeda u gostima veoma, veoma bitna pred revanš.

Vodili su izabranici selektora Tonija Đirone i sa sedam golova razlike sredinom drugog dela igra, ali su Slovenci uspeli da se koliko-toliko vrate i poraz učine podnošljivim. Ali ništa više od toga.

Neće revanš u Kragujevcu biti formalnost, niti sme tako da se shvati, ali posle prvih 60 minuta deluje da je naš nacionalni tim ipak kvalitetniji od rivala, te da je plasman na Svetsko prvenstvo u januaru sledeće godine prilično realna stvar.

Dešavanja sa utakmice mogli ste da pratite u tekstualnom prenosu na portalu 24sedam.

BLOG UŽIVO:

Kraj utakmice, 31:34 - Velika pobeda Srbije u Celju!

55. minut, 26:31 - Držimo tih plus pet, iako "škripi" u napadu.

50. minut, 24:29 - Srbija u kontra ritmu već pest, sedam minuta. Marsenić konačno pogađa!

45. minut, 22:27 - Promenili su Slovenci odbranu na "5-1", pa su Orlovi upali u probleme u napadu. Selektor Toni Đerona traži tajm-aut, traži disciplinu u svim fazama igre.

41. minut, 19:26 - Čvrsto u odbrani, kreativno u napadu. Srbija igra sjajan rukomet, Slovenci ponovo na tajm-autu. 

35. minut, 17:23 - Dali smo gol sa igračem manje, a sada je isključen i jedan slovenački igrač. Đorđić postiže sedmi gol na utakmici za plus šest!

33. minut, 17:21 - Radivojević nije iskoristio sedmerac, ali je Orbović pogodio u sledećem napadu. Darko Đukić je isključen na dva minuta.

POLUVREME, 16:20 - Spektakularan finiš naših rukometaša u poslednjih šest minuta prvog poluvremena. Milosavljev je odbranio i treći sedmerac! Od 14:13 za Sloveniju došli smo do 20:16. Odlična zaliha za nastavak utakmice.

25. minut, 14:16 - Serija Orlova od 3:0.

24. minut, 14:14 - Ponovo je povela Slovenija. Prethondo je Srbiji poništen gol zbog navodnog prestupa. Bogdan Radivojević sa sedmerca donosi izjednačenje.

18. minut, 9:11 - Sjajna odbrana Milosavljeva, kontru koristi Radivojević.

15. minut, 8:9 - Srbija sa dva igrača manje na parketu. Kakav gol Petra Đorđića!!! Isključen je i Dolenec. Za 18 sekundi imaćemo isti broj igrača na terenu.

14. minut, 7:8 Slovenija ima igrača više, Dejan Milosavljev odbranio dva sedmerca domaćinu.

10. minut, 6:7 - Igra se gol za gol, Borut Maškovček nerešiva enigma za naš tim. Postigao je četiri gola. U našem timu po dva gola Lazara Kukića i Miloša Orbovića. 

4. minut, 2:3 - Prvo vođstvo Srbije na utakmici. Slovenci su iskoristili prva dva napada, naši rukometaši takođe, a onda uspeli i da steknu prednost.

Intonirane su himne Srbije i Slovenije. Sve je spremno za početak velike utakmice. Na centru su Rumuni Stark i Stefan. Utakmica je počela!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike