Tepić „U obruču“ o Duletu i Željku: Nije lako, ali kada vidite kuda vodi ostaje vam samo da uživate!

11.04.2022

20:06

0

Autor: 24sedam

Nekadašnji kapiten Partizana gost na TV „Arena sport“

Tepić „U obruču“ o Duletu i Željku: Nije lako, ali kada vidite kuda vodi ostaje vam samo da uživate!
20141118mmVujose11 - Copyright MN Press

Nekadašnji reprezentativac Srbije i, između ostalog, košarkaš Partizana, Milenko Tepić, govorio je o brojnim temama.

Tepić trenutno obavlja funkciju tim menadžera Mege, koju je preuzeo po završetku igračke karijere, upravo u tom klubu na kraju prošle sezone.

- Bio sam veoma blizu toga da ostanem da igram još jednu sezonu. Načelni dogovor je bio da ugovor bude na dve godine, ali smo na kraju prethodne sezone seli i razgovarali. Baš sam se dvoumio, košarku volim najviše na svetu, ali porodične aktivnosti, vezanost za Novi Sad, dobio sam drugu ćerku, to je prevagnulo na drugu stranu. Ljudi iz Mege su mi ponudili da ostanem u klubu - rekao je Tepić.

Nezaobilazna tema bio je Partizan, klub u kojem je proveo više sezona u dva navrata. Govorio je o trenutnom timu crno-belih. Tepić je naveo da su svi igrači Partizana veoma motivisani, da su svesni motiva do kraja sezone i poželeo im je svu sreću.

Sadašnji trener Partizana Željko Obradović bio je na klupi Panatinaikosa, kada je Tepić bio u Atini.

- Zahteva od igrače da budu na najvišem nivou, takvi su mu i rezultati. To nije lako, ali kada vidite kuda to vodi, ostaje vam samo da uživate - rekao je Tepić i dodao da isto to važi i za njegovog nekadašnjeg trenera u Partizanu, Duška Vujoševića.

Kada je reč o Megi, Milenko Tepić je kazao da su problemi sa korona virusom i povrede mnogo koštale ekipu ove sezone.

- Period manjeg broja igrača na treningu je došao na naplatu, gubili smo mnogo utakmica, iako smo imali i dobrih mečeva. S obzirom na mladost ekipe, totalno promenjen roster u odnosu na prošlu sezonu, možemo da budemo zadovoljni. Nadam se da će celokupna sezona moći da se oceni kao uspešna.

Upitan je koliko je teško raditi u klubu u kom je bitan i rezultat, ali pre svega to da se "izbacuju" igrači za NBA ligu i najjače evropske ekipe.

- Nekad se to radi na uštrb rezultata. Koncept Mege jeste da se forsiraju mladi igrači, da im se da šansa da pokažu pun potencijal. Nekada rezultati trpe zbog toga. U celoj Evropi ne postoji sličan koncept, sa rezultatim na tom nivou. Cilj i ideja kluba su jasni i lepo je raditi u tim uslovima - istakao je Milenko Tepić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike