Posle Zvezde promena! Žalgiris našao novog trenera!

11.04.2022

16:50

0

Autor: 24sedam

Ugovor novog trenera je na 2+1 godinu

Posle Zvezde promena! Žalgiris našao novog trenera!
0MMM2681 2 - Copyright MN Press

Jure Zdovc je otišao, a Kazis Maksvitis je došao. Na klupi košarkaša Žalgirisa je došlo do promene, a sve je ozvaničeno na klupskom sajtu.

- Pre svega bih želeo da se zahvalim treneru Zdovcu za rad i posvećenost. Jure nam se pridružio u veoma teškom trenutku, pokušao je da pomogne timu i zaslužuje pohvale za sve što je uradio - kazao je direktor kluba iz Kaunasa, Paulius Motiejunas, a zatim obrazložio angažovanje Maksvitisa.

Novi trener je prošle godine imenovan za selektora Litvanije, a bio je i na klupi Parme iz Rusije. Posle početka oružanog sukoba Rusije i Ukrajine napustio je klub. Radio je i kao trener Neptunasa i Lijetkabelisa.

- Odlučili smo da sada napravimo promenu. Nije tajna da će Maksvitis na leto raditi sa litvanskom reprezentacijom, ali će imati vremena da upozna igrače i saradnike u stručnom štabu - dodao je funkcioner Žalgirisa.

Ugovor je na 2+1 godinu.

Podsetimo, Zdovc je stigao u litvansku ekipu početkom oktobra, kada je zamenio trenera Martina Šilera posle dva uvodna kola u Evroligi i dva poraza. Žalgiris je sezonu u Evroligi završio na 15. mestu sa učinkom 8-20.

Nedavno je u Kaunasu odigrana i utakmica sa Crvenom zvezdom koja je bila i poslednja u mandatu Zdovca.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike