Partizan će sledeće sezone igrati Evroligu! Šta to Perić zna bolje od nas?

09.04.2022

07:53

0

Glumac je govorio i o atmosferi na Zvezdinim utakmicama, te poznanstvu sa Željkom

Partizan će sledeće sezone igrati Evroligu! Šta to Perić zna bolje od nas?
darko željko - Copyright 24sedam/Profimedia/MN Press

Odluka Željka Obradovića da se nakon skoro tri decenije vrati u Partizan, najpre je delovala kao dobra šala, čak i okoreli navijači su čekali na potvrdu kluba, jer je to ono o čemu svaki grobar sanja.

A onda je stigao potpis, pa predstavljanje, pripreme i prve utakmice. Partizan ponovo živi i igra svoj san.

O njegovom povratku među crno-bele, za sajt Evrolige je govorio i glumac Darko Perić, poznat po ulozi u popularnoj seriji La kasa de papel.

- Znam Željka, jer znam njegovu ćerku. Ona obožava umetnost, pa smo se tako upoznali. Onda sam upoznao i Željka, a on je u Srbiji velika ličnost. Naravno da je to čovek sa devet titula šampiona Evrope i sada vodi tim koji će verovatno dovesti u Evroligu naredne sezone. I to će biti sjajno - kazao je najpre Perić, pa dodao da ga veoma poštuje, ali je otkrio i da je posetio jedan meč Crvene zvezde:

- Bio sam u Beogradu nekoliko dana i pogledao sam meč Crvena zvezda - Panatinaikos u Pioniru, hali "Aleksandar Nikolić". To mi je bila prva utakmica koju sam gledao u Beogradu i bilo je neverovatno. Hala nije veća od Blaugrane, ali je deset puta glasnija.

Ali, posetio je i crno-bele.

- Otišao sam da vidim Željka na jednom treningu Partizana, pa sam upoznao Divca, Paspalja i odveli su me na neka kultna mesta u Hali sportova, recimo, to je mesto puno istorije - ispričao je glumac koji je već godinama stalni gost fajnal fora, te je na onom u Beogradu navijao za Luku Dončića, a na prošlogodišnjem je zapevao sa aktuelnim MVP igračem, Vasilijem Micićem.

Iako već godinama ne živi u Srbiji, podstio je da je ljubav prema košarci nosi iz Jugoslavije.

- Jugoslavija je posebno dobra bila u timskim sportovima, a u Srbiji je posle rata košarka bila glavni sport. Sećam se da sam osamdesetih odrastao u Jugoslaviji, a imali smo tada sve te zvezde poput Dražena Petrovića, Vlada Divca, Danilovića, Đorđevića, Paspalja, Kukoča, Rađe... Ne samo da su obeležili evropsku, već i američku košarku - istakao je Perić, te dodao na kraju:

- Košarka je u Srbiji devedesetih bila jedini beg. Na kraju kada završiš školu nađeš posao, ali je posle rata ekonomija bila jako loša. I onda su svi razmišljali, ako može Divac mogu i ja, igraću košarku i probaću da uspem.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike