Evo još jednog dokaza da bivši igrači Partizan smatraju svojom kućom! Vesterman se divi Mekejlebu! (VIDEO)

30.03.2022

18:33

0

Autor: 24sedam

Crno-beli na današnji dan zakoračili ka F4 u Parizu

Evo još jednog dokaza da bivši igrači Partizan smatraju svojom kućom! Vesterman se divi Mekejlebu! (VIDEO)
20100401mmMekkej01 - Copyright MN Press

Jednu od najvažnijih utakmica u modernoj istoriji košarkaši Partizana odigrali su na današnji dan. Pre 12 godina, u prepunoj beogradskoj Areni, crno-beli su napravili pretposlednji korak ka plasmanu na Fajnal for Evrolige koji se te sezone igrao u Parizu.

Posle brejka u prvom meču četvrtfinalne serije protiv Makabija, Izraelce je u srpskoj prestonici dočekala paklena atmosfera u kojoj je bilo gotovo nemoguće da izabranici Duška Vujoševića ispuste priliku koja im se ukazala i ne plasiraju se na završni turnir elitnog takmičenja.

Crno-beli su 30. marta 2010. godine u trećem meču serije savladali „Ponos Izraela“ 81:73 uz maestralnu partiju Boa Mekejleba. Američki plejmejker, koji je u toku sezone stigao u Partizan iz turskog Mersina, ispostavio je se kao jedan od ključnih faktora istorijskom uspehu kluba iz Humske, kakav je utisak ostavio najbolje svedoče reči još jednog bivšeg plejmejkera beogradskog tima Lea Vestermana.

- Bo… Kakav igrač… Taj kros-over iz desna u levu i eksplozivnost… Vau, sjajan momak takođe – napisao je Vesterman na „Tviteru“.

 

 

U neku ruku, može se reći i da je upravo Mekejleb jedan od najzaslužnijih što su nekoliko godina kasnije Vesterman i Žofri Lovernj stigli u Partizan. Kako? Pa tako što se tandem, tada francuskih dečaka, zaljubio u crno-bele boje upravo na F4 u Parizu, kada su gotovo u glas konstatovali da bi jednog dana voleli da igraju u tom klubu… Želja im se, na njihovu, ali i radost armije Partizanovih navijača relativno brzo i ispunila…

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike