Jedan od omiljenih kapitena Partizana neplanski završio u košarci: Do dolaska među crno-bele, nije mi bila opcija

22.03.2022

06:15

0

Krilni igrač je jedan od retkih koji je redovno završio srednju školu

Jedan od omiljenih kapitena Partizana neplanski završio u košarci: Do dolaska među crno-bele, nije mi bila opcija
Košarkaši Partizana - Copyright MN Press

Prvotimac Bajerna iz Minhena, Vladimir Lučić, na košarkašku mapu upisao se u dresu Partizana. Mnogi i danas smatraju da je Lučić jedan od rpavih primeraka sve što predstavlja ovaj klub.

Iako je godinama u inostranstvu, kao i svako crno-belo dete, prati dešavanja u klubu u kom je odrastao, sazreo i vinuo se u visine.

- Imao sam sreću što sam bio u takvoj sredini i što sam odrastao uz trenere koji su tada bili u Partizanu. Kada uzmemo šta Partizan znači u evropskoj košarci, to je velika stvar. Partizan me je oblikovao i napravio igračem kakav sam danas. Nisam verovao da ću igrat košarku na ovom nivou, jer do dolaska u Partizan košarka mi nikad nije bila prva, pa ni druga opcija - kazao je Lučić u intervjuu za ATV, pa dodao:

Jedan sam od retkih sportista koji je redovno završio srednju školu, išao sam na sve ekskurzije, na matursku proslavu. Kada je sve to prošlo, igrom slučaja na mala vrata sam došao u Partizan. Izborio sam se neplanski da ostanem u prvom timu. Nije bilo nekog prelamanja, otac je uticao na moju odluku. Stariji brat imao je teži košarkaški put, promenio je mnogo manjih sredina. Kada sam dobio priliku da idem u Partizan, tata je insistirao da idem na najveću scenu i vidim da li je to to. Iz te perspektive nisam ni sanjao, vremenom se košarka i ovaj način života uvuče pod kožu i tako je postalo deo mene - zaključio je nekadašnji kapiten Partizana, Vladimir Lučić.

Bonus video 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike