Trinkijerija još proganja Partizan! Probudim se usred noći i razmišljam… Uvek ću biti zaljubljen u taj klub!

21.03.2022

22:25

0

Autor: 24sedam

Harizmatični Italijan posle dugo vremena progovorio o vremenu u Beogradu

Trinkijerija još proganja Partizan! Probudim se usred noći i razmišljam… Uvek ću biti zaljubljen u taj klub!
Andrea Trinkijeri dok je vodio Partizan - Copyright MN Press

Dolazak Andree Trinkijerija označio je uspon Partizana na putu povratka na stare slave. Novija istorija kluba iz Humske, posle odlaska Duška Vujoševića, bez mnogo razmišljanja može da se podeli na period pre i posle harizmatičnog Italijana, koji je konačno odlučio da prekine „zavet ćutanja“ o vremenu provedenom u klubu iz Humske.

Iskusni strateg bio je nadomak ostvarenja dugogodišnjeg navijačkog sna o povratku u Evroligu, ali je sve upropastila pandemija virusa korona i prekinuta sezona u trenutku kada su crno-beli bili nadomak obezbeđivanja prednosti domaćeg terena u plej-ofu AdmiralBet ABA lige i Evrokupa.

- Ponekad se probudim usred noći i razmišljam o toj sezoni. Napravili smo mnogo dobrih stvari. Igrali smo vrhunsku timsku košarku. Bio sam jako, jako srećan. Pitali su me mnogo puta zašto sam otišao, nikad nisam hteo da pričam o tome. Jedino što ne želim je da štetim Partizanu – kazao je Trinkijeri za „ATV“ i dodao:

- Bio sam u Rusiji, Grčkoj, Italiji i Nemačkoj, mnogo godina radim, ali moje iskustvo iz Partizana je najvažnije u karijeri. Bilo je, a i sada je nezaboravno. Još uvek mi je veoma žao.

„Grobari“ su ga obožavali, slatkorečiv kakav jeste, znao je gotovo bez greške da „ubode žicu“ svakog navijača kluba iz Humske željnog velikog rezultata.

- Školu Partizana niko nema, to se vidi svaki dan, na putovanjima, na terenu, na treningu, na sastanku... Meni je sjajno u Partizanu, sa navijačima, igračima… Pričamo uvek o Partizanu i uvek ću biti zaljubljen u taj klub. Grb Partizana mi je istetoviran na srcu. To je škola koja je nazaboravna. Najveća snaga kluba su navijači, jer izvuku 30 posto više - rekao je Trinkijeri i dotakao se aktuelne sezone, koja će, bez obzira na konačan rezultat, ostati večno u klupskim almanasima kao ona u kojoj se na klupu, posle tri decenije, vratio najtreofejniji trener Evrope Željko Obradović.

- Sada imaju najboljeg trenera na svetu, daleko najboljeg. To će biti sve OK. Za svaki proces je potrebno vreme. Ja sam došao u najgorem trenutku. Sećam se, prvu utakmicu igrali smo protiv Mege, sedam dana ranije izgubili su ubedljivo od Zadra kod kuće. Svaki dan smo hteli dodati nešto novo, hteli smo biti bolji. Voleo bih da svi igrači Partizana koji su bili sa mnom budu poštovani da su sve dali za klub, jer je ona ekipa igrala srcem svaki dan za svoje navijače – kazao je Andrea Trinkijeri.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike