Volden ispričao Nemcima kako je počinio „najveći greh“ u Srbiji: Bilo je veoma teško, traje i danas!

07.10.2021

17:31

0

Autor: 24sedam

Američki košarkaš izazvao veliki potres prelaskom iz Partizana u Zvezdu

Volden ispričao Nemcima kako je počinio „najveći greh“ u Srbiji: Bilo je veoma teško, traje i danas!
20210613ivWalden1 - Copyright MN Press

Posle jedne sezone razdvojenosti, trio koji je navijačima Partizana doneo najviše radosti u eri posle Duška Vujoševića, ponovo je na istom zadatku.

Italijanski strateg Andrea Trinkijeri odlučio je da ove sezone u Bajernu ponovo na bekovskoj poziciji upari Ognjena Jaramaza i Korija Voldena, koji je nemačkim medijima pričao o saradnji sa poznatim licima i ambicijama u novoj sezoni, uz osvrt na počinjen „najveći greh“ u Srbiji.

- Zaista sam srećan što smo Ognjen i ja ponovo zajedno. Bili smo prilično dobar bekovski par u Partizanu pre dve sezone i odlično smo se dopunjavali. Kad smo obojica bili na terenu, teško ko bi mogao da nam postigne koš. Obojica smo vrlo brzi u ofanzivi, brzo donosimo odluke - i dobri smo strelci. Odlično se slažemo u igri i dobri smo prijatelji izvan terena. Po ličnosti smo veoma slični, prilično mirni, opušteni tipovi - ispričao je Volden za "Abendcajtung".

Odluka da pređe u Bajern nije bila mnogo teška.

- To je bio dobar korak za mene, da pređem u plej-of tim Evrolige, takođe i odlična prilika da ponovo zaigram za trenera koga već poznajem iz Partizana. Ovo je za mene veliki blagoslov. Bajern je imao impresivnu evroligašku sezonu. Preduzeo je prave korake da sastavi jak tim. Zaista sam želeo da budem deo toga.

Trinkijeri ga je doveo u Partizan, s kojim su u tandemu stali nadomak ostvarenja dugogodišnjeg navijačkog sna – povratka u Evroligu, usled prekida sezone zbog pandemije virusa korona.

- Obojica smo apsolutni takmičari i težimo savršenstvu. Ponekad sam malo strog prema sebi, ponekad tvrdoglav. Ali on me razume i radi sa mnom. Obojica smo tvrdoglavi i uvek želimo najbolje. Imamo veoma posebnu vezu koju zaista cenim. Njegova filozofija, mentalitet i stil košarke savršeno odgovaraju mojoj igri. Sa njim kao trenerom zaista mogu da rastem kao igrač – kazao je Volden, otkrivši koliko se Trinkijeri promenio u odnosu na period u Humskoj.

- U celini, i dalje je isti. Možda se malo smirio – kazao je Volden uz osmeh, pa ond ozbiljnije nastavio:

- Očekuje od mene da odbranom unesem energiju. Samo da budem svoj, agresivan, da probijam i šaljem dobre pasove. Pošto ga već poznajem, vrlo dobro znam njegove zahteve i očekivanja.

Nisu mogli Nemci da propuste priliku i pitaju Voldena za prelazak iz Partizana u Crvenu zvezdu.

- U početku je bilo jako teško. Ali zaista sam želeo da igram Evroligu, pa sam morao da donesem ovu tešku odluku. Reakcije navijača ponekad su bile oštre. Na terenu sam, međutim, sve više osvajao simpatije pristalica Zvezde. Razumem velike emocije. Možda je malo pomoglo i to što u dvorani nije bilo gledalaca zbog kovida. Dobio sam mnogo loših komentara na društvenim mrežama. Čak i danas ih dobijem. Zato sam delimično deaktivirao svoje naloge. Ali znao sam šta me čeka – kazao je Volden, otkrivši da sa bivšim kapitenom crno-belih nije mogao o tome da priča.

- Razgovarao sam o tom potezu sa Jaramazom i Trinkijerijem, ali ne i sa Lučićem, njega sam izbegao – rekao je uz osmeh Kori Volden.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike