"Nismo očekivali tužbu Andree Trinkijerija, ovde je dobio sve što je tražio..."

16.03.2021

13:21 >> 13:38

0

Autor: M. R.

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović o bivšim trenerima, pojačanjima...

"Nismo očekivali tužbu Andree Trinkijerija, ovde je dobio sve što je tražio..."
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Nedavno se u medijima pojavila informacija da je bivši trener Andrea Trinkijeri tužio Partizan. O tome, ali i o Saši Filipovskom, detaljnije je pričao predsednik kluba iz Humske Ostoja Mijailović na današnjoj konferenciji za medije.

Pročitajte još

Što se tiče njegove tužbe, Trinkijeri kada je otišao plaćeno mu je bilo sve što je zaradio. On sada potražuje ono što nije zaradio. Da li ima pravo ili ne na to, odlučivaće BAT, ja mislim da nema pravo. Kad radite u nekom drugom klubu i tamo ostvarujete zaradu, nemate pravo da naplatite nekom što niste tu radili. Naši advokati rade na tome… Nismo očekivali tužbu od njega i njegovih agenata, zato što je on imao podršku u našem klubu kakvu je imao, sve što je tražio je dobio. On je odradio ono što je klub od njega očekivao, a mi smo praktično rekli koji su naši ciljevi. Sve što je tražio je isporučeno… I za budžet za igrače, i sve je bilo plaćeno. Ali svako ima pravo. 

Osvrnuo se i na tužbu koja je stigla od Milana Mačvana.

– I njemu je plaćeno sve što je zaradio u Partizanu. Ne za vreme kada sam ja bio u klubu, nego u prethodnih sedam, osam godina. A on sada potražuje kamatu… Svi ti igrači kada traže nešto od Partizana, traže to sa punim pravom, zato što je neko tu ugovorio i potpisao. Meni to ne smeta, gomilu toga smo platili. Plaćali smo i ove sezone palte iz 2010. godine, 2011. i 2012. Ono što meni smeta, kao nekome ko bi trebalo da nađe novac u klubu, je to što ti ljudi potražuju kamate… Neće tu biti problema.

Pročitajte još

Mijailović je rekao da je klub kada su finansije u pitanju u stabilnom stanju.

– Ova situacija trenutna za Partizan jeste loša sa sportske strane, ali nije loša sa druge. Imamo sistem koji funkcioniše, Uprava i menandžment kluba ništa ovde godine nisu manje radili nego prošle godine. Maksimalno smo se trudili da odradimo svoj posao, da ekipa ima podršku, plate su do sada bile na vreme. Trudićemo se da to i završimo tako. Rezultati su nešto što dođe ili ne dođe… Mi smo ove godine sedam ili osam utakmica izgubili na pola koša ili koš razlike. A prošle sezone smo te utakmice dobijali.

Predsednik Partizana je istakao i da mnogo nedostaje “Arena”.

– To je naša trenažna dvorana i hala u kojoj igramo iutakmice. Najviše nam fale navijači, jer mi imamo najveću publiku. To je nešto najbolje na svetu i stvarno jeste publika naš šesti igrač. Videli smo kako izgleda ekipa sada bez navijača. Ima u velikoj meri na igru i to uticaj.

U javnosti upravo navijači ove sezone često navode Ostoju kao glavnog krivca za loše rezultate.

– Mi smo neko ko kratko pamti. Zaboravili smo da niko nije hteo da dođe 2017. godine. Ja sam znao šta će da se dogodi prošle godine u martu. Znao sam da dolazi teško vreme za Partizan, da će doći turbulentna sezona, da nemamo snage mentalno da prebrodimo nepravdu koja je napravljena i da će biti određenih problema. Da sam tog trenutka mislio na sebe, ja bih otišao iz Partizana, podneo ostavku i otišao kao neko ko je protekle decenije najviše uradio za klub. A ja nisam otišao, nisam mogao da ostavim Partizan da tone i potone do kraja. Moja porodica, prijatelji, zaposleni u firmi koji trpe sve ove loše rezultate, moje nervoza… Kad god se izgubi utakmica ja dva tri dana ne mogu da radim, jer sve veoma teško podnosim. Biti napadan, a sutradan morati da nađete novac da platite ljude koji nisu uradili posao na najbolji mogući način, a onda vi budete krivi… Nije lako funkcionisati. Svi smo mi živi, svako od nas ima osećanja. Ja sam najveći mazohista u Srbiji, trpim najveće udare za nešto što nisam direktno kriv, a trošim svoj novac. Naravno da imam odgovornost jer sam dao poverenje nekome, ali morao da uzmemo činjenicu u obzir šta smo doživeli prošle sezone.

Ostoja je rekao da više neće voditi ratove kroz medije…

– Postojale su medijske svađe i mržnja i pre dolaska ove Uprave u Partizan. Znate da sam se ja godinu dana opirao, a onda sam morao da branim klub, da branim igrače… Da ne bi bili medijski napadani. Vi izađete da ih zaštitite, a budete isti kao onaj ko vas je napao. Ja sam doneo odluku da se medijski više ne raspravljam ni sa kim. Onaj ko želi neka to radi sam sa sobom, sa mnom neće…

Osvrnuo se još jednom i na dolazak Zorana Savića.

– Skidam mu kapu, što je došao u ovakvom trenutku. Preuzeo jedan deo odgovornosti za sportski sistem koji treba da napravimo svi zajedno kao klub. U nekom lepom vremenu svako hoće da dođe, a u ovakvom samo hrabri koji žele da preuzmu odgovornost. Mi se nismo predali, nastavljamo da se borimo. Ako ima bilo ko ko može više od mene, od nas, od ove Uprave da uradi za Partizan, bili bismo nepravedni kada ne bismo pustili te ljude da pomognu klubu. Ali, dajte mi vi ideju ko je to ko će da troši svoj novac da vrati Partizan na staze stare slave.

Mijailović je pričao i o savetima koji dolaze sa strane.

– U Partizanu postoji sistem i zna se da sve dolazi na odobrenje. Mene nijedna legenda Partizana nije savetovala da dovedem Zorana Savića. Mi smo poslednje dve godine razgovarali o košarci, sportu… Uvek su ti razgovori bili dvosmerni. Nisam osetio da neko gleda svoj interes, već sam dobio objektivno mišljenje. Bez obzira na to da li je Zoran imao prijatelje ili kumove u klubu… Meni se dopala ta nota realnog razmišljanja i objektivnosti u srpskom sportu. Bila je velika dilema da Uprava neće da dovede pojačanja pa su zato ovakvi rezultati, a to nije tačno. Uprava je Filipovskom omogućila budžet da se pojača na potrebnim pozicijama, a to što oni nisu uspeli da urade u adekvatnom roku, tu mi ništa nismo mogli. Nastavili smo da se borimo dalje, ne možemo nikog da teramo na silu da radi. Klub je živa stvar, svaki dna postoji mogućnost da vas neko napadne, tako da morate nikada da ne spavate. Tako da ja nemam mirne snove već tri i po godine i neću ih imati u narednom periodu – zaključio je Ostoja Mijailović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike