Partizanu ne prija kada pakuje kofere za evropske utakmice!

09.03.2022

14:54

0

Crno-beli se mnogo komfornije osećaju kada igraju na svom parketu, da li u Beogradskoj Areni ili Pioniru

Partizanu ne prija kada pakuje kofere za evropske utakmice!
Željko Obradović - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Partizan je u dva dana uspeo prvo da savlada Crvenu zvezdu (ekipu koja je dva dana kasnije savladala Real Madrid), a onda da izgubi, i to ubedljivo, od Lijetkabelisa u gostima gubivši u jednom momentu čak 29 razlike.

Ogromna oscilacija.

Najavio je Željko Obradović da se na neki način pribojava toga kako će njegovi igrači da reaguju jer igraju dve utakmice u kratkom roku, a posle meča je dodao da to ipak ne sme da bude (glup) izgovor.

Međutim, sada već postaje jasno da Partizanu ove sezone mnogo znači domaći teren i energija koja dolazi sa tribina. Posebno je to vidljivo u Evrokupu.

Primera radi, crno-beli su na skoru 9-5, a svih pet poraza u Evrokupu doživeli su u gostima. Sa druge strane, dobili su svih sedam mečeva kod kuće! Bez poraza su na svom parketu, a na to su nakalemili trijumfe nad Metropolitanom i Hamburgom u gostima (interesantno je primetiti da su crno-beli u oba pomenuta meča imali veliku podršku sa tribina iako su igrali na strani).

Ostalo su crno-beli sve izgubili van Beograda - od Andore, Lokomotive, Lijetkabelisa, Huventuda i Turk Telekoma. Dakle, više je nego jasna razlika u rezultatima kod kuće i u gostima.

U AdmiralBet ABA ligi je stanje malo bolje. I to zbog činjenice da je Obradovićev sastav dobio "manje utakmice" u gostima, kao što su to dueli protiv recimo Splita, Zadra, Studentskog centra, Krke, Cibone ili Borca.

I tek treba da gostuju Budućnosti ili Cedevita Olimpiji.

MN Press
 

Ali, Partizan je poražen i na gostovanju Crvenoj zvezdi na Jadranu, a poražen i u finalu Kupa gde je odnos na tribinama bio 50:50 (prethodno se u polufinalu mučio protiv FMP-a). 

Pozitivan je po crno-bele trijumf nad, ove sezone vrlo jakim FMP-om u Železniku, ili protiv Igokee u Laktašima i to su pozitivni primeri dobrih partija u gostima.

Ali zato "bune" porazi od Mege i Cedevite Olimpije kod kuće. I ta dva poraza se svakako mogu nazvati realnim "kiksevima".

S obzirom da se i u AdmiralBet ABA ligi i u Evrokupu prilično gleda ranking, zbog kasnije prednosti domaćeg terena u plej-ofu, Partizanu je veoma važno da se što bolje pozicionira, jer je očigledno da mladi tim crno-belih ume da pokaže dva različita lica kada igra pred svojim i pred tuđim navijačima.

Gotovo nerealno deluje činjenica da je Partizan dao 98 poena jednoj od najjačih odbrana na Starom kontinentu, a onda dva dana kasnije gubio 29 razlike od, uz dužno poštovanje, za mnoge - "nekog tamo" Lijetkabelisa.

Do sada je Partizan branio solidno domaći teren, posebno u Evropi, ali gostovanja na Starom kontinentu su se pokazala kao prilično klizavo gradivo za Obradovićeve studente.

Prostora za napredak svakako ima. 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike