Radonjić nema dilemu: Velika pobeda Zvezde! Real je dobio tim!

08.03.2022

21:08

0

Autor: Milan Nastić

Strateg crveno-belih prezadovoljan trijumfom

Radonjić nema dilemu: Velika pobeda Zvezde! Real je dobio tim!
CRVENA_ZVEZDA_vs_REAL_MADRID_812 - Copyright MN Press

Poraz od Partizana košarkaši Zvezde ekspresno su preboleli i zaboravili. U jednom od najvažnijih mečeva u dosadašnjem toku sezone, pošto im se (ne)očekivano ukazala prilika da se ravnopravno uključe u borbu za plej-of Evrolige, crveno-beli su pred punim tribinama dvorane "Aleksandar Nikolić" savladali madridski Real 65:62.

Trener Dejan Radonjić nije krio zadovoljstvo posle meča.

- Teška utakmica, kao što sam rekao pre meča. Prvo poluvreme, dosta problema, drugo mnogo bolje. Veliki trijumf Zvezde - kazao je crnogorski strateg i dodao:

- Igrali smo protiv jednog od najvećih klubova. Ostvarili smo 12 pobeda, a pre početka sezone su nam predviđali dno Evrolige. Više sam nego zadovoljan.

Najtrofejniji trener u Zvezdinoj istoriji još jednom se osvrnuo na paklen raspored u kojem su crveno-beli.

- U rasporedu smo koji je nehuman. Ubitačan ritam, velika potrošnja energije.  Igrali smo PAO i Fenerbahče, pa Baskoniju, Partizan, jedan dan odmora i onda Real... Tu je potrošnja bila zaista ogromna. Kako ćemo da iznesemo sledeći meč? Videćemo kako će to da izgleda... Biće potrebno da opet imamo potrebnu energiju, Makabi je takođe fizički dominantan, mi ćemo se truditi da igramo najbolje što možemo.

Nije Radonjić želeo da apostrofira pojedince.

Bilo je X i Y faktora u ovoj pobedi. Real Madrid je dobio tim! I svako je dao svoj doprinos ovoj pobedi. Može da se gleda ovako ili onako, ali tim je taj koji donosi pobede.

Pred srpskim i regionalnim šampionom je novi evroligški izazov. U četvrtak u "Pionir" stiže Makabi.

- Svestan sam da se čeka neka povoljnija situacija, da se napravi bolja atmosfera, a nama je taj meč bio večeras. I biće sledeći meč, zato nam treba reakcija navijača. Potrebno je da svi zajedno uđemo u ovu dvoranu i pobedimo još jedan važan meč - kazao je Radonjić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike