Simonovića ne raduje loša forma Reala: Čovek je najopasniji kada se bori za život!

08.03.2022

06:42

0

Autor: 24sedam

Iskusni košarkaš Zvezde o derbiju i duelu sa Madriđanima

Simonovića ne raduje loša forma Reala: Čovek je najopasniji kada se bori za život!
20211101IVZvezdaMega48 - Copyright MN Press

Manje od dva dana su košarkaši Crvene zvezde imali da zaborave poraz u večitom derbiju i pripreme se za evroligaški duel sa madridskim Realom. Ranjeni Kraljevski klub večeras stiže u dvoranu „Aleksandar Nikolić“ (19.00), u kojoj su izabranici Dejana Radonjića u nedelju izgubili od Partizana (98:84).

- Ostavili smo derbi iza nas jer, kao što znate, nema vremena, utakmica za utakmicom ide. Imali smo u ponedeljak trening oporavka, koji je ujedno bio i priprema za Reala – kazao je Marko Simonović, koji se na kratko vratio na okršaj sa večitim rivalom i Zvezdin „povratak“ na minus 14, kojim su crveno-beli osigurali prvo mesto na kraju ligaškog dela AdmiralBet ABA lige ukoliko budu poravnati sa Partizanom.

- Veoma je bitno. Sama pobeda ili poraz rezultatski nama nije igrao mnogo jer manje-više smo bili u dobroj poziciji pre utakmice, a i sada smo. OK, izgubili smo, ali na kraju smo obezbedili da budemo bolji međusobno što je dobra i velika stvar za nas. Ima još puno da se igra, pet utakmica plus dve zaostale, ali sigurno da znači.

Iako mnogi apostrofiraju velike rezultatske probleme s kojima Real stiže u Beograd kao moguću Zvezdinu šansu, Simonovića to ne raduje preterano.

- Igramo protiv najveće ekipe i najvećeg kluba u Evropi i mislim da će biti veoma teško. Pre svega jer smo baš prazni, mnogo utakmica ima, velika je potrošnja i uopšte nije lako izdržati taj ritam. Drugo, oni su u baš lošem momentumu, puno su utakmica izgubili, ne igraju dobro i borba je za život. A čovek kada se bori za život je najopasniji, tako da videćemo…

Našalio se malo najiskusniji košarkaš crveno-belih tokom odgovora na pitanje šta bi Zvezda trebalo da uradi kako bi stigla do pobede.

- Da damo više koševa, a oni manje – uz osmeh je kazao Simonović, pa potom u ozbiljnom tonu nastavio:

- Da zaustavimo njihovu igru u tranziciji, oni će verovatno probati puno da trče, igraju poletno, vole da igraju košarku. Imaju mnogo talenta, činjenica je da nešto ne funkcioniše, ali to su njihovi problemi, nas to ne interesuje. Mislim i nadam se da će biti puna hala, da napravimo dodatni pritisak, da svi zajedno probamo da izađemo kao pobednici iz tog duela, jer, vidite kako se liga malo promenila i nikad ne znate šta će biti sutra.

Simonović je naglasio koliko je Zvezdi važna podrška navijača…

- Mnogo nam znače. Videli ste i u derbiju koliko smo zapeli bili da damo poslednji koš da spustimo, kao i oni da imaju prednost domaćeg terena. Tako je bilo i prošle godine kada smo igrali finale protiv Budućnosti, a pogotovo u Evroligi gde, na kraju krajeva, i sve te ekipe koje dolaze ovde sami kažu da je ovo jedno od najtežih gostovanja i da im atmosfera i prija i ne. Svi vole da igraju u toj atmosferi, ali s druge strane, kada krenu da viču, nije baš svejedno – kazao je Marko Simonović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike