Aleksi dobro stoji maska superheroja - u poslednje dve utakmice dao čak 57 poena!

07.03.2022

08:22

0

Dobre igre iz dresa reprezentacije nadgradio je u večitom derbiju

Aleksi dobro stoji maska superheroja - u poslednje dve utakmice dao čak 57 poena!
KATA9746 - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Crvena zvezda polomila je nos Aleksi Avramoviću, ali i Partizanu u Nišu, a u prvom derbiju koji je usledio - dogodilo se suprotno! Čačanin je eksplodirao, odigrao najbolju partiju od kako je došao u  crno-beli dres i sa maskom, poput nekog superheroja, vodio Parni valjak do pobede od 98:84.

Prosto je neverovatan podatak da je meč završio sa 31 datim poenom za poluvreme, što se retko viđa. Ukupno ih je ubacio 33.

Nije tajna da je Avramoviću pomoglo i okupljanje reprezentacije Srbije sa Svetislavom Pešićem. Već tada je počeo da nosi masku posle nemilog događaja u Nišu. I čini se da, kao kada Klark Kent obuće dres Supermena, tako i Aleksa kada stavi masku postaje nezaustavljiv.

Primer za to su poslednje dve utakmice koje je odigrao.

MN Press
 

U pobedi Srbije nad Slovačkom od 71:63 Avramović je za 30 minuta pod dirigentskom palicom Svetislava Pešića ubacio 24 poena! Na tom meču je šutirao 5/9 za tri poena, imao i šest asistencija i tri ukradene lopte.

Protiv Crvene zvezde je bio još ubedljiviji. Dao je 33 poena, šutirao 8/10 za tri poena, a stigao je pored svega opet da upiše šest asistencija.

Sve to znači da je Avramović na poslednje dve utakmice ukupno postigao 57 poena! I to se baš poklopilo sa stavljanjem zaštitne maske za nos.

Imao sam lošu nedelju, loše sam trenirao… Razgovarao sam sa trenerom o situaciji i to mi je vratilo veru. Selektor mi je takođe mi je dao do znanja da mi veruje i to mi je podiglo samopouzdanje, Tako sam izašao na teren. Nisam bio zadovoljan do sada mojim igrama. U prvom delu sezone sam se trudio da odbranom pomognem - objasnio je Avramović iskreno posle herojske partije.

Avramović je pre dolaska u Partizan često igrao više na poziciji dvojke nego na mestu plejmejkera, više je bio okrenut ofanzivi. Međutim, sticajem okolnosti, u crno-belom dresu se više našao u ulozi organizatora igre.

Čak je i pokazao jako dobre defanzivne sposobnosti. Više nego bilo ko u timu zna da ukrade loptu protivniku i natera ga na grešku. To je doprinos rada sa Željkom Obradovićem.

KONTROVERZNA PROSLAVA KOŠA

U mometima kada Partizanu nisu cvetale ruže, na početku poslednje deonice kada je Zvezda vodila sa 66:64, Avramović se podigao na trojku i - pogodio! Uputio je gestikulaciju ka klupi Zvezde, tačnije prema Nebojši Iliću koga zna iz reprezentacije, ali je to pogrešno protumačeno pa se digla "frka". Na kraju se sve smirilo.

Podsetimo, Avramović zna nekada burno da proslavi dobre poteze, ali to ne radi iz nepoštovanja prema protivniku, već iz radosti. 

Slično je bilo i protiv Borca iz Čačka, kada se u izjavi za 24sedam samoinicijativno izvinio kolegama iz svog rodnog grada.

- To je nešto što mi je trebalo. Možda sam i ja malo burnije proslavio, ali to mi je jednostavno bilo potrebno i nije bilo ništa upućeno Borcu. Ja znam kolika je moja ljubav prema tom klubu. Trebalo mi je da odigram na ovaj način i na tim krilima ću nastaviti – rekao je tada Avramović.

Bilo kako bilo, Aleksa je podigao prašinu. Razigrao se u poslednja dva meča, dominirao i u dresu reprezentacije i Partizana, a navijači se nadaju da će tako i nastaviti u utakmicama koje slede Parnom valjku.

Na kraju, Grobari bi mu verovatno poručili pomalo u šali, pomalo u zbilji: Ne skidaj masku, Aleksa!

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike