Partizan razbio Zvezdu, Obradović priznao: Bilo nam je mnogo teško posle Niša, mnogo smo razgovarali sa igračima

06.03.2022

20:18

0

Trener crno-belih se nada da će ovaj meč biti prekretnica za njegovu ekipu

Partizan razbio Zvezdu, Obradović priznao: Bilo nam je mnogo teško posle Niša, mnogo smo razgovarali sa igračima
Željko Obradović - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Partizan je ubedljivo pobedio Crvenu zvezdu u novom večitom derbiju, a samo svojom greškom nije slavio ubedljivijom razlikom nego što je poražen u prvom duelu.

Na kraju je bilo 98:84, a trener crno-belih Željko Obradović otkrio je posle meča koliko timu znači ovaj trijumf, ali i koliko mu je bilo teško posle poraza u finalu kupa u Nišu.

- Probali smo da reagujemo dobrim treningom od srede, kada su se igrači vratili od obaveza u reprezentaciji. Radili smo četiri dana, imali smo dobre treninge. Probali smo da napravimo duboku analizu dve utakmice u kojima su pobedili. Mislim da smo neka rešenja uspeli da pronađemo. Imali smo padove, ali smo igrali sa drugačijom motivacijom i energijom. Čestitam timu i nadam se da će ova utakmica da im pomogne da shvate kako treba da se igra na svakoj sledećoj utakmici: energija, želja, poštovanje i pamet. Treba neke stvari da se prepoznaju u odbrani i napadu. To je ono sa čime smo imali problem u toku cele sezone – rekao je Obradović, pa dodao:

- Želim i da zahvalim navijačima na fantastičnoj atmosferi. Posle teškog poraza u Nišu bili su uz nas i bodrili nas. Sve smo to probali da objasnimo igračima i to ćemo raditi i ubuduće, da shvate šta znači igrati za ovaj tim. Sutra ujutru nas čeka put u Litvaniju, u utorak je jako važna utakmica. Imali smo loša iskustva kad igramo utakmicu posle 48 sati.

Novinare je zanimala i psihologija tima, jer su igrači u početku delovali u grču, a onda su posle, kada se Aleksa Avramović raspucao, potpuno drugačije delovali.

- Moguće je. Mi smo imali dobre momente i u prvom poluvremenu. Igrali smo stvari koje smo radili na treningu. Bilo je brzopletih, ali i dosta pozitivnih stvari. Posle svake utakmice se pravi analiza, razgovaramo uvek, ali zadnjih dana smo mnogo razgovarali. Hteli smo da prenesemo igračima da se malo smire neki od njih i odigraju kako su odigrali. Aleksa Avramović je odigrao fenomenalno. Ali, uvek je tim najvažniji. Tim je došao do toga da ekipi Crvene zvezde, koja je jedan od najboljih odbrambenih timova u Evroligi daš 98 poena, to mnogo znači.

Koliko se uopšte ima vremena za takve razgovore?

- Meni je ovo prioritet u životu. Od ujutru do uveče, pa opet Jovo nanovo, razmišljam samo o tome kako da podignemo nivo igre. Ne radim to samo ja, već to rade i pojedinci, razgovaraju i oni, rade i druge stvari. Uvek kada neka ekipa treba da bude uspešna, mora da radi ceo tim. Mi smo kao jedna porodica. Imali smo teško iskustvo posle finalne utakmice u Nišu. Nije nam bilo lako. Ono što sam igračima rekao da je to bilo finale i da treba stići do finala i da treba da igramo još neko finale. A to možemo da uradimo samo kao tim. Teren, priča, korigovanje, a onda dolazi do onoga što smo videli večeras.

U finišu meča ste vodili i 16 razlike, što je veće od 15, koliko ste izgubili u prvom meču…

- Kada se pogleda ta završnica, imali smo sve u našim rukama, trebalo je samo da zadržimo posed. Naravno da smo imali želju i za razlikom, ali je ispalo kako je ispalo.

U timu nije bilo Nemanje Dangubića, Tristana Vukčevića i Dušana Miletića…

- Imamo 15 igrača i sve odluke koje donosim ja, u razgovoru sa stručnim štabom, uvek su u interesu tima. Ako mislite da li imaju nekakvih problema, nemaju, zdravi su. Ko će da bude u timu u Litvaniji, to ćemo da odlučimo verovatno u utorak pred utakmicu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike