Partizanov heroj Aleksa Avramović za 24sedam: Radovanjem nisam hteo nikoga da uvredim, ovo mi je bilo potrebno!

06.02.2022

06:11

0

Plejmejker crno-belih vukao „valjak“ do trijumfa protiv Borca

Partizanov heroj Aleksa Avramović za 24sedam: Radovanjem nisam hteo nikoga da uvredim, ovo mi je bilo potrebno!
PARTIZAN_vs_BORAC_62 - Copyright MN Press

Sigurno niko u taboru Partizana nije očekivao lagan posao protiv čačanskog Borca, ali verovatno niko nije mislio ni da će crno-beli do same završnice meča strepeti za konačan epilog malog srpskog derbija u 19. kolu AdmiralBet ABA lige (75:68).

Strateg „valjka“ Željko Obradović posle duela izneo je određene zamerke na račun mlađih igrača u timu, kojeg je na trijumfalni put izveo Aleksa Avramović.

Srpski reprezentativac odigrao je verovatno najbolji meč od dolaska u Partizan, a koliko mu je takva partija značila pokazao je i jasnim gestikulacijama posle skoro svake od četiri ubačene trojke u subotu uveče.

- To je nešto što mi je trebalo. Možda sam i ja malo burnije proslavio, ali to mi je jednostavno bilo potrebno i nije bilo ništa upućeno Borcu. Ja znam kolika je moja ljubav prema tom klubu. Trebalo mi je da odigram na ovaj način i na tim krilima ću nastaviti – kazao je za 24sedam posle meča Aleksa Avramović.

Duel u dvorani „Aleksandar Nikolić“ već na startu meča obeležen je teškom povredom kolena Save Lešića.

- Svakako ostaje žal što se povredio Sava. Upoznali smo se kada sam započinjao reprezentativnu karijeru, bili smo zajedno na „prozorima“ i sjajan je momak. Teško je gledati kada se tako nešto desi tvom prijatelju – kazao je košarkaš Partizana i još jednom se osvrnuo na meč:

- Ova pobeda nam je bila potrebna da podignemo formu i da se vratimo na trijumfalni put. Posle prvog poluvremena smo konsolidovali redove, podigli razliku na dvocifrenu i nismo je ispuštali do kraja susreta.

Pred crno-belima je sada duel sa Andorom u Evrokupu.

- Andora nam dolazi posle dva vezana poraza u Evrokupu na gostujućim terenima, u izuzetno teškim uslovima. Nećemo da tražimo alibi, ali jednostavno bilo je veoma teško, pogotovo u Turskoj. U Badaloni nas je Huventud nadigrao, bili smo spremni, ali nismo dobro sproveli u delo. Nastavićemo da se borimo, znamo da je sada prvo mesto u grupi teško dostižno, ali nadam se da ćemo pobediti sve do kraja kako bismo barem stigli do druge pozicije i prednosti domaćeg terena u prve dve eliminacione utakmice – kazao je Aleksa Avramović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike