Partizan dobija specijalnu pozivnicu za Evroligu sledeće sezone posle suspenzije ruskih timova?! Kakva vest za crno-bele!

04.03.2022

18:58

0

Autor: 24sedam

Postoji takva mogućnost, piše Eurohups

Partizan dobija specijalnu pozivnicu za Evroligu sledeće sezone posle suspenzije ruskih timova?! Kakva vest za crno-bele!
20211117npLeDay2 - Copyright MN Press

Poznati košarkaški portal Eurohups javlja da postoji mogućnost da Partizan, Virtus i Valensija zaigraju sledeće godine u Evroligi uz pomoć specijalnih pozivnica. Upali bi u takmičenje bez obzira na plasman, umesto ruskih suspendovanih timova. Prvi su kandidati za tako nešto, javlja Eurohups.

I dodaje da je takva mogućnost sasvim realna! Te da se ta tri tima smatraju "evroligaškim materijalom".

Dakle, moguće je da ruski klubovi neće igrati ni sledeće sezone u Evroligi. U pitanju su CSKA, Zenit i Uniks.

Ističe Eurohups da Valensija, Partizan i Virtus mogu da se kvalifikuju u Evroligu tako što će ući u finale Evrokupa, ali čak iako ne uspeju "scenario dobijanja specijalne pozivnice je više nego moguć".

Eurohups dodaje da je potrebno da se prođe dosta stepenika do realizacije svega toga, ali da su ambicije pomenuta tri kluba evroligaške zbog tradicije, resursa i navijača.

Treba reći i da CSKA ima A licencu Evrolige, tako da treba sačekati da vidimo kako će se odviti situacija do početka sledeće sezone.

Ako na njenom startu ne bude ruskih timova, očigledno da Partizan može da bude prisutan, čak i bez obzira na rezultate ove sezone.

Kakogod, Evroliga nas je do sada naučila da ništa ne treba računati unapred kada je ona u pitanju.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike