Šta za Zvezdu znači suspenzija Rusa u Evroligi? Dve pobede manje i otvorena borba za top 8!

28.02.2022

22:11

0

Autor: 24sedam

Crveno-beli bi mogli da profitiraju iz ove neugodne situacije

Šta za Zvezdu znači suspenzija Rusa u Evroligi? Dve pobede manje i otvorena borba za top 8!
20220225ekWolters3 - Copyright MN Press

Niko ne može da se raduje situaciji u kojoj su se našli ruski sportisti i klubovi u gotovo svim takmičenjima širom Evrope i sveta, ali stanje je takvo kakvo je i vrlo je moguće da će biti onih koji će iz svega „profitirati“.

Među njima bi mogla da bude i Crvena zvezda. Evroliga je u ponedeljak objavila suspenziju ruskih klubova iz njenih takmičenja, a ukoliko se situacija u Ukrajini uskoro ne smiri moglo bi da dođe do velikih tumbanja u elitnom košarkaškom klupskom takmičenju na Starom kontinentu.

Čelnici Evrolige kao jednu od mogućnosti, u slučaju da CSKA, Zenit i Uniks ne budu mogli da nastave takmičenje u tekućoj sezoni, najavili su i brisanje svih rezultata tri tima u ovoj takmičarskoj godini, što bi srpskog i regionalnog prvaka moglo da stavi u znatno bolju poziciju u borbi za mesto u plej-ofu Evrolige.

Specijalizovani košarkaški sajt "Basket News" napravio je tabelu elitnog takmičenja bez ruskih klubova, koji su u ovom trenutku već viđeni učesnici četvrtfinala.

Printskrin: basketnews
 

U slučaju da trio ruskih predstavnika ne bude mogao da nastavi takmičenje ove sezone, Zvezda bi ostala bez dve pobede (Uniks i Zenit u gostima), ali bi imala znatno veće šanse da se domogne top 8, koji bi joj u toj situaciji bežao samo dva trijumfa.

U projektovanoj tabeli prva četiri mesta su zacementirali Barselona, Real, Armani i Olimpijakos, dok bi Anadolu Efes (11-8) i Bajern (12-9) skočili na peto, odnosno šesto mesto. Poslednje dve pozicije koje vode u doigravanje zauzeli bi Makabi sa skorom 10-10 i Monako (10-12), prvi ispod crte ostao bi Fenerbahče (9-12), dok bi se na 10. mestu našla Zvezda sa osam pobeda i 12 poraza.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike