Uniksova demonstracija sile u "Pioniru"! Rusi trojkama uništili Zvezdin defanzivni zid!

26.11.2021

19:50

0

Autor: A. Š.

Crveno-beli lako pali protiv tima Velimira Perasovića

Uniksova demonstracija sile u "Pioniru"! Rusi trojkama uništili Zvezdin defanzivni zid!
kkcz-unics-185 - Copyright MN Press

Uniks je u dvorani "Aleksandar Nikolić" demonstrirao silu! Razigrani i raspucani košarkaši ruskog tima lako i ubedljivo su izašli na kraj sa Crvenom zvezdom, koja po mnogo čemu večeras nije ličila na tim kadar da se ozbiljnije upusti u borbu za mesto u plej-ofu Evrolige - 98:78 (26:16, 21:23, 29:18, 22:21).

Zvezda večeras, najjednostavnije rečeno, nije bila ni bleda senka prepoznatljivog tima Dejana Radonjića. Bez energije, bez snažne, na ivici faula, defanzive, sa previše grešaka na obe strane terena, crveno-beli su omogućili gostima da već sredinom treće deonice počnu da slave ubedljiv trijumf.

MN Press
 

Tek na momente, sredinom druge četvrtine, momci u crveno-beli dresovima zaigrali su načinom kojim su ove sezone pobrali brojne simpatije ljubitelja košarke u Evropi, ali je tih pet minuta bilo premalo da bi se zaustavio zahuktali Uniks, koji je u beogradskom hramu košarke stigao do četvrte uzastopne evroligaške pobede.

Deset promašenih slobodnih bacanja, sedam izgubljenih lopti u prvom poluvremenu i šest minuta bez faula na startu treće deonice u momentu kada se jurio dvocifreni zaostatak rivala možda i najbolje opisuju Zvezdinu igru na večerašnjem meču. S druge strane, Rusi su demonstrirali neverovatan napadački potencijal, kojim su filigranski precizno kažnjavali brojne propuste u defanzivi crveno-belih.

MN Press
 

Hrvatski reprezentativac Mario Hezonja kao da je bio posebno insirisan i motivisan za meč sa srpskim i regionalnim prvakom. Sa dve trojke na startu meča ulio je ogromno samopouzdanje svojim saigračima koji su već u finišu prve deonice imali ogromnih plus 14 (26:12). Već tada je moglo da se nasluti u kom pravcu će meč ići, ali je ulazak Branka Lazića u drugoj deonici uneo kakvu takvu energiju u Zvezdinu igru.

Na krilima dve trojke svog kapitena, crveno-beli košarkaši su sredinom druge deonice krenuli u furioznu seriju 11:0, kojom su "zapalili" solidno popunjene tribine "Pionira". Nezaustavljiv je u tim momentima bio i Nikola Kalinić, delovalo je da Zvezda ide ka velikom preokretu, prišavši na samo tri poena minusa (35:32), ali, koliko su se brzo "upalili", Radonjićevi puleni su se još brže "ugasili", omogućivši gostima da na poluvreme odu sa sigurnih 47:39.

MN Press
 

I onda je je usledio odlučujući deo meča. Od treće, "Zvezdine četvrtine", nije bilo ništa. Bez Nikole Kalinića, koji je u finišu prvog dela igre zaradio treću ličnu grešku, crveno-beli su na startu drugog poluvremena jednostavno nestali sa parketa, dok su gosti bez pardona "zatrpavali" njihov koš iz svih pozicija (na kraju 20/28 za dva, 15/32 za tri). Defanziva crveno-belih se prosto raspala, prvi faul su domaći napravili na isteku 26. minuta igre, a dotad je Uniks, predvođen Uzinskim, Hezonjom i Džonom Braunom već pobegao na nedostižnih 63:44. 

Da stvar po Zvezdu bude i gora, do kraja duela raspucao se i Kenan, ubacio četiri trojke i poveo Uniks do maksimalnih plus 25 (91:66), da bi u finišu meča, posle gužve u reketu gostiju, na parketu, s rukama oko zgloba i bolnom grimasom na licu, ostao da leži Nikola Kalinić. Čisto da se upotpuni slika jednog od najlošijih izdanja Crvene zvezde pod vođstvom Dejana Radonjića.

CRVENA ZVEZDA: Volters 13, Davidovac 9, Mitrović 5, Lazić 8, Kalinić 10, Dobrić 11, Holins 15 (5sk), Simonović, Ivanović 3, Marković 2, Kuzmić 2 (9sk), Cirbes.

UNIKS: Spisu 8 (5as), Dž. Braun 18 (5sk), Kenan 17, L. Braun 9, Brentli 9, Tima, Hezonja 17 (5sk), Klimenko, Uzinski 11, Džekiri 4, Mejo 5.

     
Standings provided by SofaScore LiveScore
 
BLOG UŽIVO:

ČETVRTA ČETVRTINA

40. MINUT - KRAJ! Uniks je slavio 98:78.

MN Press
 

38. MINUT - Sve je odavno rešeno u "Pioniru", crveno-beli do kraja meča igraju da sačuvaju čast. Na svu muku Radonjićevog tima večeras, nadovezala se i povreda skočnog zgloba Nikole Kalinića. Mada, na prvi pogled, deluje da neće biti većih problema. Davidovac poentira iz ofanzivnog skoka - 91:70, 38. minut. 

36. MINUT - Nova trojka Kenana, a potom Marković faulira Lorenca Brauna prilikom šuta za tri poena. Nekadašnji košarkaš Zvezde pogodio je sva tri bacanja za novi najveći plus 91:66, 36. minut. Davidovac poentira sa poludistance.

34. MINUT - Džon Braun pogađa s poludistance na isteku napada, na drugoj strani Davidovac pogađa jedno od dva slobodna bacanja - 82:62, 33. minut. Posle nekoliko "haotičnih" napada na obe strane, Davidovac je pogodio dva slobodna bacanja - 82:64, 34. minut. Kenan nastavlja "dalekometnu paljbu" Uniksa na večerašnjem meču, posle čega Holins pogađa za dva - 85:66.

MN Press
 

32. MINUT - Izgubljenom loptom Holinsa u dodavanju otvorena je četvrta četvrtina. Potom lako poentira Kenan - 78:57, 31. minut. Holins zakucavanjem popravlja promašaj Dobrić, kao i Braun promašaj Spisua na drugoj strani. Lako zakucavanje Holinsa - 80:61 na isteku 32. minuta.

TREĆA ČETVRTINA

30. MINUT - Na trojku Dobrića, trojkom uzvraća Kenan, koji pogađa još jedan šut van linije 6.75, posle izgubljene lopte Zvezde. Uniks ima, dosad, najvećih plus 21 - 76:55. Na kraju treće četvrtine gosti vode 76:57.

28. MINUT - Brza serija Zvezde 7:0, u kojoj je Holins postigao pet poena. Perasović traži minut odmora, crveno-beli su na minus 12 - 63:51, 27. minut. Novi laki poeni Džona Brauna. Posle promašene trojke Holinsa, Spisu pogađa dva bacanja - 67:51, 28. minut. Na drugoj strani Ivanović je polovično precizan s linije penala. Spisu sada pogađa i trojku - 70:52, 28. minut.

MN Press
 

 

26. MINUT - Posle greške u dodavanju Lazića, Džon Braun još jednom pogađa s poludistance - 61:44, 25. minut. Sve je teža situacija za Zvezdu, gosti sada poentiraju i iz trećih napada. Džon Braun postiže lake poene za najvećih plus 19 u dosadašnjem toku meča. Radonjić traži i drugi tajm aut za pet minuta košarke u trećoj deonici - 63:44, 26. minut. Holins pogađa trojku na isteku napada, a potom Ivanović krade loptu Braunu, koji pravi nesportski faul. Crnogorski reprezentativac je pogodio dva bacanja, ali potom Mitrović promašuje pod košem rivala.

24. MINUT - Crveno-belima je isteklo vreme za napad, posle čega trojku ubacuje i Mario Hezonja. Radonjić traži minut odmora, Rusi su ponovo na velikom plusu - 55:41, 23. minut. Kuzmić je promašio dva bacanja, posle čega Lorenco Braun ubacuje flouter. Uniks je na najvećem plusu u dosadašnjem toku meča - 57:41, 24. minut. Volters pogađa izuzetno važnu trojku za Zvezdu. Laki poeni za Džekirija - 59:44.

MN Press
 

22. MINUT - Lorenco Braun promašuje trojku na startu drugog poluvremena, na drugoj strani Lazić poentira u reketu. Džon Braun pogađa s poludistance - 49:41, 12. minut. Posle promašene trojke Dobrića, šut van linije 6.75 pogađa Uzinski. Uniks je ponovo na dvocifrenom plusu 52:41.

DRUGA ČETVRTINA

20. MINUT - Laki poeni Brauna, a potom Kalinić gubi loptu i pravi treću ličnu grešku. Brentli pogađa dva bacanja - 46:38, 19. minut. Volters gubi loptu, a potom Hezonja pogađa jedno od dva bacanja. Ušlo se u penal završnicu prvog poluvremena, Mitrović je polovično precizan s linije penala. Na kraju poluvremena Uniks vodi 47:39.

18. MINUT - Hezonja promašuje otvorenu trojku, Kalinić na drugoj strani poentira posle prodora. Zvezda je u seriji 11:0 - 35:32, 17. minut. Potencijalni problem za Zvezdu je treći faul Stefana Markovića. Mario Hezonja pogađa trojku, a potom dobija tehničku grešku. Kalinić promašuje slobodno bacanje - 38:32, 17. minut. Razigrao se Kalinić, novi poeni na obruču - 38:34, 18. minut. Hezonja na drugoj strani pogađa dva slobodna bacanja. Posle pogođenih slobodnih bacanja Kalinića (2/2) Uniks vodi 42:38 pred završna dva minuta prvog poluvremena. 

MN Press
 

16. MINUT - Rusi su ušli u kontraritam, prokockali su dva napada posle minuta odmora, što je Zvezda iskoristila i poenima Kalinića i Kuzmića prišla na 35:30 u 16. minutu. 

14. MINUT - Holins pogađa uz faul, ali promašuje dodatno bacanje, a posle odbranjenog napada Ivanović promašuje s poludistance na isteku napada - 35:23, 14. minut. Dobra odbrana Kuzmića i osvojena lopta, posle čega Lazić pogađa još jednu trojku - Zvezda je na jednocifrenom minusu na isteku 14. minuta igre - 35:26. Perasović traži tajm aut. 

12. MINUT - Džekiri zakucava na startu druge deonice - 28:16. Luka Mitrović poentira na polaganju. Spisu ubacuje šestu trojku za Ruse u dosadašnjem toku meča, a posle izgubljene lopte Simonovića, Brentli lako poentira u kontri. Radonjić je ponovo prinuđen da već na startu četvrtine traži minut odmora - 33:18, 12. minut. Lazić pogađa prvu trojku za Zvezdu na meču u 12. minutu. Brentli lakio poentira na drugoj strani - 35:21, na isteku 12. minuta igre.

MN Press
 

PRVA ČETVRTINA

10. MINUT - Luka Mitrović je promašio dva bacanja, a potom Kenan pogađa trojku. Raste prednost gostiju - 26:12. Ovoga puta Mitrović je pogodio oba penala, a posle dobre odbrane i osvojene lopte Holins u kontri zakucava. Na kraju prve deonice Uniks ima plus 10 - 26:10.

8. MINUT - Posle nešto više od minuta bez poena na obe strane, Brentli je polovično precizan s linije penala - 21:12, 8. minut. Mejo pogađa za najveće vođstvo gostiju u dosadašnjem toku meča 23:12, na ulasku u 9. minut meča.

6. MINUT - Lake poene "razmenili" su Volters i Lorenco Braun, Uniks vodi 16:8 na polovini prve deonice. Dobrić poentira iz reketa, kao i Braun na drugoj strani sa poludistance - 18:10, 6. minut. Uniks je na prvoj dvocifrenoj prednosti posle zakucavanja Brentlija - 20:10. Na drugoj strani Marković dolazi do prvih poena na meču. 

MN Press
 

4. MINUT - Posle nešto više od dva minuta meča, prve poene za Zvezdu postiže Dobrić iz prodora - 8:2 na ulasku u treći minut. Mario Hezonja pogađa još jednu trojku. Na isteku 3. minuta igre Uniks vodi 11:2. Kalinić poentira u reketu rivala. Potom Davidovac, posle osvojene lopte, pogađa dva bacanja - 11:6, 4. minut. Nova trojka za Ruse, pogađa je Uzinski - 14:6.

2. MINUT - Kuzmić promašuje u prvom napadu na meču, a potom Uzinski pogađa trojku. Posle promašaja Kalinića i Hezonja pogađa trojku, Uniks vodi 6:0 posle prvog minuta meča. Lorenco Braun, posle promašenog šuta za dva Dobrića, pogađa s poludistance na drugoj strani. Radonjić mora da traži prvi tajm aut posle manje od dva minuta meča, Rusi vode 8:0.

Radonjić je meč počeo s petorkom Volters, Dobrić, Kalinić, Davidovac i Kuzmić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike