Derbi koji su svi čekali na Kupu Radivoja Koraća! Finale – Kalinićeva Zvezda protiv Panterovog Partizana!

20.02.2022

08:11

0

Kada se lomilo, oni su uzimali ključ ekipe u svoje ruke

Derbi koji su svi čekali na Kupu Radivoja Koraća! Finale – Kalinićeva Zvezda protiv Panterovog Partizana!
20211114ivZvezdaPartizan52 - Copyright MN Press

Najveći deo košarkaške publike priželjkuje da se u finalu sastanu naša dva najveća kluba Partizan i Crvena zvezda. Nekada im se ta želja ispuni, nekada ne, ali ove 2022. godine će upravo večiti odlučivati o osvajaču Žućkove levice (21h).

Očekivano, i crveno i crno-beli preskočili su po dve prepreke i došli su do borbe za trofej, prvi u sezoni. Baš zbog toga, kao i zbog tradicije, Kup Radivoja Koraća ima veliku vrednost i važnost. Atmosfera je posebna, biće prisutni navijači iz oba tabora i sve obećava pravi spektakl.

I tokom sezone, a i u polufinalnim mečevima, videlo se ko su lideri. Nikola Kalinić je pokazao protiv Mege zašto je evroligaški igrač, reprezentativni kalibar godinama, a Panter protiv FMP-a zbog čega ga smatraju ubitačnim šuterom.

Kalinić i Panter možda kvalitetom jesu odskočili, ali neće moći sami, u pitanju je derbi gde je svaka lopta, svaki skok krucijalno važan i može da reši pitanje pobednika.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Parrtizan je pretrpeo udarac protiv FMP-a posle povrede Alena Smailagića koji je neizvestan za finale, a Zvezda nije mogla da računa na Marka Simonovića protiv Mege.

I jedni i drugi su pokazali najveći kvalitet na turniru i zasluženo su stigli do borbe za trofej koji brane crveno-beli (osvojen u Novom Sadu prošle godine). Dok Zvezda crpi samopouzdanje iz te činjenice, kao i iz sećanja na prvi derbi u sezoni koji je ubedljivo pobedila, Partizan se nada tome što mu Čair poslednjih godina donosi dosta radosti.

Parni valjak je osvojio tri poslednja izdanja kupa kada se igrao u Nišu, dok je Zvezda trofej Žućkove levice u Čairu podigla poslednji put 2017. godine.

MN Press
 

Derbi u Čairu je vrlo specifičan zato što su prisutni navijači obe ekipe, što daje poseban osećaj, ali u isto vreme može da bude vrlo izazovno iz bezbednosnih razloga.

- Očekujem da sve bude u znaku košarke, da bude apsolutni fer-plej, da se priča o tome, da pobedi onaj ko pokaže na terenu više u košarkaškom smislu - rekao je Željko Obradović u najavi finala i jasno je na šta je mislio.

Bilo bi stvarno dobro za našu košarku ukoliko bi se posle finala pričalo o košarci, a ne o dešavanjima na tribinama ili možda sudijama, što nije redak primer u bliskoj prošlosti.

- Prošli smo dva koraka, ne zaustavljamo se tu, znamo koji nam je cilj bio i pre dolaska. Imamo malo vremena da se odmorimo i spremimo meč koliko je moguće i što je spremniji dočekamo finale. Odlučivaće agresivnost, energija. Jedan je meč, finale, derbi, sitnice će odlučivati - rekao je Luka Mitrović.

On bi u finalu mogao da vodi borbu sa kolegom sa druge strane, Balšom Koprivicom.

- Pripremali smo se poslednjih nekolko dana. Bićemo spremni sutra da nastavimo niz pobeda. Protiv FMP-a smo imali greške u kojima smo lako prodavali lopte. U derbiju očekujem jako agresivnu utakmicu. Svaka odbrana i svaki napad su važni. Igraćemo kvalitetno ako smo koncentrisani - rekao je Koprivica.

U čije ruke ide prvi trofej u sezoni?

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike