Obradović izneo ohrabrujuće vesti o Smailagiću, pa otkrio na čemu će insistirati u finalu protiv Zvezde!

19.02.2022

22:36

0

Autor: 24sedam

Trofejni strateg čestitao ekipi na plasmanu u finale

Obradović izneo ohrabrujuće vesti o Smailagiću, pa otkrio na čemu će insistirati u finalu protiv Zvezde!
KATA7932 - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Teže nego što je u jednom trenutku delovalo da će biti, košarkaši Partizana izborili su plasman u finale Kupa „Radivoja Koraća“. Iako su sredinom treće deonice imali plus 16, iako su 28 sekundi pre kraja vodili osam razlike i imali napad, crno-beli su dozvolili FMP napad za produžetak.

Na njihovu sreću, Nerandžić je promašio šut za tri poena u poslednjoj sekundi, pa su crno-beli slavili 92:89 i zakazali finale za najvećim rivalom Crvenom zvezdom.

- Velika želja bila je prisutna kod obe ekipe. Čestitke FMP-u na borbenosti i želji da se vrate u u utakmicu, pre svega zahvaljujući našoj koncentraciji i greškama. Čestitam mom mladom kolegi na svemu što radi u FMP-u. Imali smo osam izgubljenih lopti u poslednjoj četvrtini. Čestitam mojim igračima na ulasku u veliko finale i želim da se zahvalim navijačima na sjajnoj podršci – kazao je trener Partizana Željko Obradović posle meča.

O nedeljnom (21.00, TV Arena sport) finalu sa Zvezdom trofejni strateg je rekao.

- Očekujem da sve bude u znaku košarke, da bude apsolutni fer-plej, da se priča o tome, da pobedi onaj ko pokaže na terenu više u košarkaškom smislu. Sve ostalo ćemo analizirati, već jesmo nekoliko puta ove godine. To je tim koji je godinama zajedno, nekim mojim igračima će ovo biti prvo finale, Zvezdini su igrali već nekoliko. Nadam se da nećemo praviti, kako je Balša to nazvao, sitne greške. Insistiraću da damo sve od sebe, svoj maksimum, da imamo glad...

Veliku senku na pobedu Partizana bacila je povreda kolena Alena Smailagića na samom startu meča.

- Ne znam, manje ga boli nego u tom trenutku. Razgovarao sam sa njim na poluvrmenu. Lesor je igrao utakmicu bez treninga, na njegovo insistiranje došao je ovde. Imao je neočekivano mnogo minuta, bilo je dobro da se razigra. Madar i Glas su takođe dobili temperaturu, Rade je bio par dana van treninga. Došao je kao kapiten da pomogne ekipi, boli ga grlo. Nema kovid, testiran je. Sutra ću imati jasniju sliku da vidim ko može da pomogne timu.

O pripremi ekipe za odlučujući meč za trofej, Obradović kaže:

- Ova utakmica je veoma specificna. Pokušavaš da daš sve od sebe u tom momentu, to je ono što sam rekao već. Ne samo u košarci, nego i u životu. Svako od nas ima neki pritisak. Ako mene lično pitate... Imam više od 60 finala, ne znam ni sam tačno. Motivacija je ista, možda i veća nego ikada pre – rekao je Željko Obradović.

Mladi centar Partizana Balša Koprivica i večeras je bio jedan od najkonkretnijih igrača u crno-belom dresu.

- Smatram da smo počeli utakmicu vrlo dobro. Već smo dva puta igrali protiv FMP-a ove sezone, veoma su borbena ekipa, tokom čitave utakmice se ne predaju, to su pokazali i večeras na kraju. Odigrali smo 35 minuta dobro, naše greške su njima dozvolile neki ritam u napadu - kazao je Koprivica.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike