Potrošili smo svaki atom snage na Zvezdu, ali šut ispod svakog nivoa: Trener Mege otvoreno posle polufinalnog poraza

19.02.2022

18:45

0

Branilac trofeja je bio prejak za "mali veliki klub"

Potrošili smo svaki atom snage na Zvezdu, ali šut ispod svakog nivoa: Trener Mege otvoreno posle polufinalnog poraza
Vladimir Jovanović - Copyright Mega Basket/Ivica Veselinov

Mega je dobro počela utakmicu protiv Crvene zvezde, ali je na kraju ubedljivo izgubila, ubedljivije nego nedavno u prvenstvu, tako da je finale Kupa Radivoja Koraća ostalo samo san.

Trener Mege Vladimir Jovanović bio je zadovoljan samo prvim poluvremenom.

- Mislim da smo jako dobro otvorili utakmicu na oba kraja terena. Iako su isti nivo takmičenja, bar sto se tela tiče, jedan su nivo više. Ako se ne pruži taj intenzitet, jako se teško igra protiv njih. Mi smo pokazali da to možemo u prvoj četvrtini, bili smo u kraćoj rotaciji nego inače, imali smo probleme sa plejmejkerima, sa Đurišićem, ali mislim da smo dobro odigrali to prvo poluvreme, potom smo izgubili ritam ishitrenim završecima, uspostavili su skok u napadu, to je ono čega smo se najviše plašili.

Jovanović je potom nastavio:

- Cilj u drugom poluvremenu bilo je da se Zvezda svede na 70 poena, što nije lako, ali imali smo jako loš procenat šuta, za tri poena su bila ispod svakog nivoa i kažnjivo je na utakmicama ovakvog nivoa. Mislim da smo pogodili u pojedinim trenucima na osam-devet razlike, možda bi tada utakmica bila aktivnija, duža, ali mi smo to promašili i utakmica je otišla ma Zvezdinu stranu. Mnogi momci će igrati po raznim reprezentacijama tokom predstojeće pauze, što je nešto što mene raduje.

Pored razlike u kvalitetu i iskustvu, Jovanović je istakao još jednu stvar:

- Mi smo igrali dobro, pogotovo u odbrani, pokušali smo da trčimo, sto je nas glavni kvalitet, ali nismo imali te lake poene. Mnogo smo se trošili u odbrani. Vi na nivou intenziteta koji Zvezda ima, utakmica bi možda bila rešena i mnogo ranije, mi smo dali svaki atom snage. Došlo je do pada koncentracije i sto se tiče rešenja i svega drugog.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike