Pešić me impresionirao količinom znanja, motivišu me veliki protivnici! Ristić za 24sedam o reprezentaciji i 27 datih poena Baskoniji

12.02.2022

09:20

0

Centar Fuenlabrade i našeg nacionalnog tima govorio je i o Crvenoj zvezdi i predstojećem Kupu Radivoja Koraća

Pešić me impresionirao količinom znanja, motivišu me veliki protivnici! Ristić za 24sedam o reprezentaciji i 27 datih poena Baskoniji
20190504npRisticD04 - Copyright MN Press

Nije baš da Srbija ima mnogo košarkaša koji u najjačoj domaćoj ligi u Evropi, ACB ligi, mogu da ubace skoro 30 poena. E, jedan od njih je centar Fuenlabrade i reprezentativac Srbije - Dušan Ristić.

Obradovala je mnoge ljubitelje košarke iz naše zemlje činjenica da je ubacio 27 poena i dodao tome 10 skokova u meču protiv Baskonije, evroligaške ekipe.

Dobre igre bile su povod da kontaktiramo s bivšim centrom Crvene zvezde i iz prve ruke saznamo razloge dobrih partija.

Za početak razgovora Ristić ističe da je zadovoljan u Fuenlabradi.

- Meni je oduvek bio cilj da dođem u Španiju, smatram da mi stil ove lige odgovara. I to se pokazalo kao tačno. Zasada imam dobru sezonu, ne perfektnu, ali dobru. S vremenom sam sve više pokazivao svima svoje kvalitete. Trenutno sam zadovoljan i nadam se da će tako ostati do kraja sezone - kaže Ristić za 24sedam.

U tom meču protiv Baskonije, sa čak 27 datih poena mnogima je privukao pažnju momak koji je do sada u karijeri igrao za FMP, Crvenu zvezdu, Astanu, Brešu, Avtodor, a sada je u Fuenli.

- Otvorilo mi se tako. Drugi centar, Kajl Aleksander, doživeo je povredu lakta i nije mogao da igra na toj utakmici. I onda je meni pripalo malo više minuta nego obično. U toj utakmici sam dobio tridesetak minuta. Iskoristio sam ih na pravi način protiv veoma kvalitetnog protivnika. Mnogo nam je važna ta pobeda. Bila je to jedna dobra partija.

MN Press
 

Nije to jedina dobra partija Ristića protiv najboljih klubova. Dao je čak 25 poena u sudaru s Real Madridom, što je svakako nešto što se dugo pamti.

- Pogotovo zato što su njihovi centri najbolji defanzivci. Eto, kada dobijem šansu, kada se otvori, uglavnom je iskoristim. Volim da igram jake utakmice, protiv jakih protivnika. Onda motivacije ne izostaje, jer želim da pokažem da mogu da igram na tom nivou i da tamo pripadam.

Sigurno je u ekipi dobra atmosfera, jer u njoj, pored Dušana, igraju i Dragan Milosavljević i Jovan Novak.

- Uvek kažem da nas ima četvorica, jer imamo i Slovenca Žigu Samara, koji je sa naših prostora, pa tako da ispada da je pola tima naših, a-ha-ha. Van terena se družimo, a kada se radi na terenu, tu je maksimalna ozbiljnost. Igrao sam i sam u inostranstvu i uvek je lakše kada imaš nekog svog. Što zbog atmosfere, što zbog igre.

Nije Ristić ostao ispod radara ni reprezentaciji Srbije. Dobio je poziv selektora Svetislava Pešića za prvi prozor kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

- Prvi put da sam bio na okupljanju. Meni je to velika čast, nebitno je što su kvalifikacije. Velika je čast biti deo tima. Posebno tima u kom je trener Svetislav Pešić. Važno mi je to i za samopouzdanje i potvrdu rada u prošlosti. Bilo mi je drago da budem deo reprezentacije, da pomognem timu da dobije prvu utakmicu, dok smo drugu nesrećno izgubili. Dragoceno iskustvo! Veoma sam zahvalan i srećan zbog toga.

MN Press
 

Kako je bilo sarađivati sa čuvenim Svetislavom Pešićem?

- Teško je bilo šta reći o njemu što nije već rečeno. Stvarno je vrhunski trener, sa vrhunskim znanjem. Mene je za tih desetak dana najviše impresioniralo njegova količina znanja i akcenat na sitnim detaljima. A to mi znači i za celu karijeru. Veliko je iskustvo za svakog igrača da trenira sa njim. Da uči od trenera kao što je on. Veliko iskustvo.

Kao neko ko je igrao za Crvenu zvezdu, Ristić kaže da prati klub, naravno, koliko je u mogućnosti u odnosu na obaveze.

- Pratim Zvezdu. U Evroligi gledam svaku utakmicu, u ABA ligi malo ređe zbog rasporeda. Dobro igraju, stvarno kvalitetnu košarku, timsku. Zna se ko šta radi. Imali su nesreću da se koronom zarazio ceo tim. To ih je malo usporilo u januaru. Da toga nije bilo, rezultati bi sigurno bili bolji, posebno u Evroligi. Biće zanimljivo gledati ih do kraja sezone.

Sledi Kup Radivoja Koraća u Nišu, pažnja srpske košarkaške javnosti će biti usmerena ka njemu. Pratiće se i utakmiceu Španiji... 

Pitali smo Ristića ima li "peckanja" između njega i Gagija Milosavljevića, bivšeg kapitena Partizana.

- Da, pričamo stalno o tom rivalstvu, a-ha-ha. Sigurno ćemo gledati finale, nadam se da će biti finale Crvena zvezda - Partizan. Navijaćemo za svoje klubove - zaključuje Ristić kroz osmeh za 24sedam.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike