FMP siguran u svoje kvalitete, ali stiže Partizan koji napreduje iz nedelje u nedelju

11.02.2022

13:33

0

Duel u Železniku igraće se u subotu od 19 sati

FMP siguran u svoje kvalitete, ali stiže Partizan koji napreduje iz nedelje u nedelju
fmp - Copyright KK FMP

Košarkaši FMP-a, u 20. kolu AdmiralBet ABA lige, od 19 sati, dočekuju prvoplasiranu ekipu lige, Partizan.

Biće ovo poslednja utakmica pred Kup Radivoja Koraća, a domaćin će učiniti sve da crno-belimoa zakomplikuje šampionsku trku.

Međutim, oslabljeni dočekuju Partizan, jer zbog povrede u sastavu nema jednog od lidera ekipe Gereta Nevelsa.

Kako ističe trener Nenad Stefanović svaka naredna utakmica je prilika da se Panteri prikažu u najboljem svetlu uz veliku energiju i borbu.

- Posle utakmice u Laktašima gde smo bili jako loši u svim onim aspektima koji su nama bitni, na jako teškom gostovanju u Zadru smo pokazali reakciju i odigrali odličan meč gde smo nezasluženo ostali bez pobede. Taj meč je svakako korak napred za nas u pravom smeru pred izuzetno težak meč koji nas očekuje u subotu. Partizan je miks mladosti i iskustva, sa odličnim evroligaškim igračima i jako talentovanim našim momcima, koji iz nedelje u nedelju pokazuje sav svoj kvalitet, a svi vrlo dobro znamo ko ih predvodi sa klupe i da im je upravo tu najveći kvalitet.

Na nama je da nastavimo da idemo u pravom smeru što se tiče naše igre, a da imamo konstantan doprinos u energiji, odbrani, borbi za svaku loptu i da igramo timski. Nemamo nikakav pritisak pred ovakve duele i igraćemo maksimalno rasterećeno sa željom da odigramo što konkurentnije u dužim vremenskim intervalima - istakao je Stefanović, prenosi zvanični sajt kluba.

U prvom ovosezonskom susretu ovih ekipa, Iskusniji rival je bio bolji rezultatom 74:69, ali FMP ima svoje šanse, smatra Ebuka Izundu.

- Biće veliki izazov za nas. Moj lični osećaj je da imamo kvalitet da ih pobedimo na domaćem terenu jer nismo bili toliko daleko da ih savladamo u gostima pre nekoliko meseci. Biće veoma težak meč, pogotovo jer smo poraženi u poslednja dva meča na domaćem terenu. Naša ambicija je da napredujemo na tabeli i zato očekujem da svi budemo potpuno fokusirani i da odigramo veoma dobru utakmicu - istakao je Izundu.

Kao što je već zvanično objavljeno slobodne prodaje, niti distribucije karata, za ovaj meč neće biti, a prenos možete pratiti na Areni sport.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike