Brutalna partija Srbina! Bivši centar Zvezde dabl-dablom "razbio" evroligaša

06.02.2022

20:40

0

Autor: 24sedam

Razlika je bila 14 poena za 15-plasirani tim ACB lige

Brutalna partija Srbina! Bivši centar Zvezde dabl-dablom "razbio" evroligaša
20211125mmRistic02 - Copyright MN Press

Košarkaši Fuenlabrade su pobedili Baskoniju sa 84:70 u 21. kolu španske ACB lige. Najveći doprinos je dao srpski košarkaš, Dušan Ristić.

Bivši centar Crvene zvezde upisao je dabl-dabl, od 27 poena i deset skokova. Igrao je 29 minuta, a imao je učinak od 10/15 za dva poena, odnosno 2/4 za tri poena. Sve to je bilo dovoljno za lični rekord, u ACB ligi sa indeksom korisnosti 29. Ovo mu je ujedno drugi dabl-dabl sezone, ali i drugi meč sa 25 i više poena u španskom prvenstvu.

Dobar učinak u pobedničkom timu imao je i Brazilac Leon Meindl sa 14 poena, pet skokova i dve asistencije, kao i Slovenac Žiga Samar sa 12 poena, sedam asistencija i četiri uhvaćene lopte. Ne smemo ni da zaboravimo Dragana Milosavljevića koji je dodai 13 poena, četiri skoka i dve asistencije. Takođe, igrao je i Jovan Novak, uz učinak od po četiri poena i asistencija. Imao je i tri skoka.

Na drugoj strani, Alek Piters je bio najefikasniji sa 16 poena (6 sk, 7 as), dok je Stiven Inok sa 14 poena i devet skokova. U timu Baskonije Vanja Marinković je bio četiri minuta i za to vreme nije imao nikakav učinak.

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike