Marina hvali novi tim Srbije: Mnoge jače zemlje imaju muke kada dođu u ovu situaciju

10.02.2022

22:51

0

Selektorka prezadovoljna pobedom na startu kvalifikacija za SP

Marina hvali novi tim Srbije: Mnoge jače zemlje imaju muke kada dođu u ovu situaciju
SRB_vs_KOR_38 - Copyright MN Press

Srbija je pobedila Južnu Koreju posle velike drame u beogradskoj Hali sportova "Ranko Žeravica".

Sada je čeka još jedan beogradski duel u borbi za plasman na Svetsko prvenstvo. Selektorka Marina Maljković nema razloga za nezadovoljstvo, jer je ovo sasvim nova ekipa, prvi put nastupa u ovom sastavu, bila je opterećena povredama, a onda je i tokom meča ostala bez još jedne igračice.

- Ova ekipa se okupila po prvi put. Mnoge jače zemlje od nas imaju mnogo muka kada dođu u ovu situaciju. Želim stvarno da im čestitam na energiji sa kojom su ušle u meč. Shvatile su šta je to što treba da se radi kada se igra za Srbiju. Vrlo teška utakmica, tačno kakvu smo očekivali. Veliki su borci, odličan tim. Mučili su nas u Tokiju, mučili su nas danas, zato sam zaista srećna što je moj novi, mladi tim pobedio, jer smo pre početka govorili da je vrlo težak protivnik. Drago mi je zbog pobede, nadam se da ćemo moći da nastavimo.

Trofejni stručnjak tačno zna šta je ovom timu potrebno da bi bio bolji.

- Vreme. Treba nam vreme, a to je ono što nemamo i to je jedino što ovom timu treba. Posle tri ili četiri dana treninga, ne mogu da kažem da nisam srećna. Nismo imali vremena da treniramo ni da se spremamo. Nadam se da ćemo dati svu svoju snagu i energiju. Ovoj grupi fali samo vremena, nadam se da ćemo imati snage da se plasiramo na SP, što bi bila ogromna stvar za ovu generaciju. Podsećam, nama je poslednje Svetsko prvenstvo bilo 2014, i ono nam je dalo lep zamah za medalju 2015.

Tokom utakmice je povređena Dragana Stanković, neočekivano nije bilo ni Nevene Jovanović, a na okupljanje nije došla Ana Dabović…

- Ne znamo šta je sa Stanković. Povreda kolena, ali čekamo da vidimo šta se dešava. Nevena je ušla u mehur sa nama, ali je na kraju otpala zbog posledica kovida. To je bio prvi veliki šok. Nevena je naš jako važan igrač. Iz te neke moje generacije koje smo odigrali s Partizanom, poslednje lepe evropske klupske priče, one su se dešavale u ovoj hali sa Nevenom i Sašom. Što se tiče Ane, ona je takođe bila pozvana, ali se iskomplikovala situacija, povrede, lični problemi, imala je dugu pauzu i u klubu, razgovarali smo i zaključili smo da je ovako bolje.

Bek Saša Čađo bila je radosna i zadovoljna posle meča.

- Zaista sam zahvalna što sam deo ovog čudesnog tima i što radim sa Marinom. Ponosna sam na sve. Prvi cilj je bio da se borimo, jer je to naša igra, da se borimo svakog sekunda. Dali smo sve od sebe i pobedili. Uvek sam verovala u to kako moj tim radi. Nastaviću da verujem, jer ove devojke imaju energiju i žele da urade šta treba za svoju zemlju. Nadam se da ćemo nastaviti sve što je radila prethodna generacija.

Koreja je u finišu dva puta vodila, ali niste pokazali ni malo panike, niste gubile prisustvo duha. Otkud ta mentalna snaga?

- Mislim da je to nešto što nas oduvek krasi, ta naša velika borbenost. Ono što bih rekla za žensku košarku jeste da svaka devojka koja dobije priliku da igra za ovaj tim, igra srcem. Ne razmišljaš, daješ sve od sebe jer želiš da daš sve od sebe za svoj tim.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike