Najbolja Srpkinja čvrsto stoji na zemlji, Sonja Vasić ne živi u prošlosti, glava čvrsto na ramenima i zagledana u budućnost

11.01.2022

14:38

0

Treći put je dobila ovo priznanje, koje je konačna tačka na karijeru

Najbolja Srpkinja čvrsto stoji na zemlji, Sonja Vasić ne živi u prošlosti, glava čvrsto na ramenima i zagledana u budućnost
_P7I4499 - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Sonja Vasić je ovog leta završila bogatu i blistavu igračku karijeru, a danas je dobila i priznanje za najbolju srpsku košarkašicu u 2021.

Iskreno govoreći, dileme tu uopšte nije bilo. "Kraljice" su osvojile zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu, drugu u istoriji, a Vasićka je bila MVP turnira i zasluženo je ponela svoje treće priznanje za najbolju srpsku košarkašicu.

Sa 32 godine je svakako mogla da nastavi da igra, ali se odlučila da je vreme da se taj deo njenog života završi posle Olimpijskih igara. U novembru je postala sportski direktor Olimpijskog komiteta Srbije. Kako se Sonja Vasić sada oseća, šest meseci posle kraja igračke karijere?

- Iskreno, posle dužeg vremena sam kod kuće i imam život, što se kaže, normalne osobe i uživam sa svojom porodicom sam, za čime sam dugo čeznula. Trenutno mi košarka ne nedostaje. Imala sam tu sreću da sam jako brzo prešla u drugu ulogu i dobila novu funkciju i zaposlila se u temi koja je isto tako dinamična, jer se bavimo sportom, dobro, svim sportovima. I onda se ili brzo snađeš i plivaš u toj vodi, ili te ona odnese. Tako da nisam dosad osetila da mi teren nedostaje. Sigurno će u nekom trenutku doći do toga, ali trenutno sam okupirana između posla i uživanja sa svojim najdražima. Uživam u svom životu kod kuće i ne žalim za životom pre, i mislim da sam u pravo vreme završila to poglavlje – rekla je Sonja.

Kažu da sportisti tek posle kraja karijere imaju vremena da shvate šta su sve uradili i da tek onda uživaju. Sonja Vasić nije ta vrsta sportiste. Osvajačica dva evropska zlata, olimpijske bronze i tri Evrologe ne želi da živi u prošlosti. Jednostavno, glava joj je čvrsto na ramenima i okrenuta ka budućnosti.

- Jako sam ponosna na svoju karijeru, ali u jednom trenutku, valjda kad kreneš da se približavaš kraju te sportske karijere, moraš da postaneš svestan da to ostaje iza tebe. Mi sportisti dosta živimo u prošlosti i toj nekoj slavi. Ja za svoj dalji život nemam ništa od toga. Jednostavno, moram da se snađem u novim ulogama i da prihvatim da za mnoge stvari krećem od nule i da moram da učim. Jesam ponosna na svoju karijeru i jeste mi drago što su moji najveći uspesi stigli u dresu reprezentacije, ali nisam neko ko živi u prošlosti i ko misli da zbog tih uspeha treba da dižem sebi oltar ili da zauvek slavim te svoje uspehe, nego da živim u trenutku i da se snalazim u nekim drugim poljima.

Ona se nasmejala kada je čula pitanje: Sonja Petrović je bila prilično dobra, ali ni Sonja Vasić nije baš loša? (Prezime je promenila kada se udala za našeg veslača Miloša Vasića.)

- Ako sam imala neki cilj kada sam uzimala Miloševo prezime, bilo je da i sa njim uspem da koliko-toliko imam uspehe kao sa pređašnjim i mislim da sam uspela. Istina, bilo je nekada teško onima koji me predstavljaju, ali mislim da sam uspela, a sa ovim poslednjim letom i zacementirala to prezime… Drago mi je da sam u svakom obliku predstavljala sebe i svoju porodicu i svoju zemlju, ali to je na kraju samo ime na dresu, bitnije je ono što radite na terenu.

Da li će ovaj trofej imati istaknuto mesto, jer je poslednji? Mada, ostaju i nagrada za životno delo, pa kuća slavnih…

- Videćemo, polako. Kao što sam rekla, Miloš i ja to drugačije doživljavamo od onoga što je bilo u porodičnom domu, gde je majka sve to slagala i ređala. Mi u našem domu ne posvećujemo sebi posebnu pažnju. Osim olimpijskih medalja, trudimo se da ne dižemo sebi neka mesta. Ponosni smo na sve što smo postigli, ali uvek gledaš dalje i šta te dalje čeka i gde dalje možeš da napreduješ. Drago mi je što imam ovo priznanje i kao Petrović i kao Vasić, ovo je možda poslednja tačka na sve što sam prošla.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike