Mega zaustavlja Zvezdinu seriju? Čeka nas veliki derbi AdmiralBet ABA lige

06.02.2022

12:43

0

Autor: 24sedam

Domaći imaju tri pobede iz poslednja četiri meča, a gosti ne znaju za poraz na 13 vezanih utakmica

Mega zaustavlja Zvezdinu seriju? Čeka nas veliki derbi AdmiralBet ABA lige
20211101IVZvezdaMega09 - Copyright MN Press

Novo, 19. kolo AdmiralBet ABA lige mogao bi da obeleži duel između Mege i Crvene zvezde, koji je na programu u ponedeljak od 15.30.

Crveno-beli su u fenomenalnoj seriji u regionalnom takmičenju od 13 vezanih trijumfa, ali domaći, koji su slavili u tri od četiri poslednja meča, imaju ideju da taj niz rivala zaustave.

 

 

Ulaznica za meč u hali Mega Factory nema zbog ograničenog kapaciteta, a trener domaćih Vlada Jovanović zna recept za duel sa Crvenom zvezdom.

- Čeka nas veoma ozbiljan i zahtevan protivnik. Crvena zvezda ima veoma dobar roster sastavljen od kvalitetnih i iskusnih srpskih igrača koji čine osnovu tima, pojačan sa nekoliko iskusnih internacionalaca. Igraju jako čvrsto, osnovni kvalitet im je izuzetno kvalitetna odbrana, ne samo na nivou ABA lige, već i na nivou Evrolige. Mi, sa druge strane, u poslednjih nekoliko utakmica smo pokazali određeni nivo čvrstine, voleo bih da tu čvrstinu zadržimo na istom nivou i u utakmici protiv Crvene zvezde. Ujedno, osnovna stvar koja će biti potrebna da se bude u utakmici će biti upravo to da se odgovori na tu čvrstinu koju Crvena zvezda ima, u oba smera - rekao je Jovanović.

MN Press
 

Slično razmišlja i kapiten Mege Luka Cerovina:

- Očekuje nas utakmica sa Crvenom zvezdom  koja je izuzetno iskusna i kvalitetna ekipa. Sa ovom utakmicom na počinje veoma teška nedelja posto igramo tri utakmice u praktično šest dana. Igramo dobro u poslednje vreme, pobeda u Železniku nam je puno značila i ukoliko nam se ukažu, pokušaćemo da iskoristimo svoje šanse protiv glavnog favorita za osvajanje lige.

AdmiralBet ABA lige, 19. kolo

Petak:

Derbi - Krka 86:76

Subota:

Partizan - Borac 75:68

Mornar - Budućnost 62:73

Nedelja:

Zadar - FMP 17.00

Cedevita Olimpija - Igokea 19.00

Ponedeljak:

Mega - Crvena zvezda 15.30

Cibona - Split 18.00

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike