Obradović ljut na mlade snage Partizana! Posle Borca najviše žali zbog Tristana!

05.02.2022

18:47

0

Autor: 24sedam

Iskusni strateg kritikuje mlađi deo tima

Obradović ljut na mlade snage Partizana! Posle Borca najviše žali zbog Tristana!
PARTIZAN_vs_BORAC_63 - Copyright MN Press

Košarkaši Partizana nastavili su trijumfalni put na Jadranu, ali Željko Obradović nije bio previše zadovoljan posle utakmice sa Borcem.

Crno-beli su u dvorani „Aleksandar Nikolić“, u 19. kolu AdmiralBet ABA lige savladali Čačane 75:68, ali mnogo teže nego što to konačni rezultat možda pokazuje.

- Želim zaista da se zahvalim našim navijačima na podršci. Pre utakmice, tokom utakmice nisu stali sa navijanjem i nosili su tim do važne pobede za nas. S tim u vezi, nerazumljivo je da pojedini igrači to ne osećaju i da njihova motivacija apsolutno nije na nivou potrebnom da bi se igralo u Partizanu. I kad je to tako, naravno da ja kao trener moram da reagujem. Pričam pre svega o mladim igračima, jer su ponovo večeras teret utakmice izneli iskusniji, što je ogroman problem za nas, s obzirom na kalendar koji imamo – rekao je u uvodu Obradović i potom znatno konkretnije govorio o stvarima koje zamera pojedinim svojim izabranicima.

- Mi smo protiv Borca u Čačku igrali neuporedivo bolju utakmicu, a radi se o istoj stvari – motivacija. Tamo smo bili izuzetno motivisani i koncentrisani, a kada nije tako onda se utakmica razvija kako se razvija. Očigledno je da imamo veliki problem šuta, šutirali smo 7/31 za tri, a od svih tih šuteva možda su jedan ili dva uslovno rečeno bili teški. Svi ostali su bili otvoreni – kazao je iskusni strateg i najavio pojačan rad na treninzima u narednim danima.

Najtrofejniji evropski stručnjak je, i pored kritika, poručio da su to, ipak, njegovi igrači, da će uvek stajati iza njih, bodriti ih i pokušati da uradi sve kako bi shvatili o čemu priča.

- Nema razloga za pedagoškim merama… Ovo je strašno ozbiljan posao i ja se ovde ponašam kao u bilo kom klubu u kojem sam radio. Osnovna stvar je da poštuješ dres kluba koji nosiš, i da poštuješ ljude koji te bodre. To je prva stvar… Na prvom treningu sam rekao igračima da će navijači da osete kada se igrač bori… Mlad igrač ima pravo i da pogreši i da promaši, to nikada nije bio problem, nego neke druge stvari. Problem je ono na čemu ja insistiram, a to je koncentracija. Koncentrisan igrač može da bude samo onaj koji dođe ekstra motivisan i sa glavom na način da razmišlja o utakmici i o tome kako smo je pripremili. Problem je kada si dekoncentrisan i zaboravljaš ono što je plan i priprema utakmice defanzivno i napadački. Bez obzira što ja pričam i verujem u mlade igrače, oni neke stvari moraju da promene i to je evidento. Kako i na koji način, videćemo, razgovaramo puno i uradićemo sve da im pomognemo.

Nadali su se navijači Partizana da će večeras biti idealna prilika da prvi put u crno-belom dresu vide Tristana Vukčevića. Ipak, to se nije dogodilo, a zbog toga žali i Obradović.

- Ono što me najviše boli na današnjoj utakmici je to što nisam stavio Tristana da igra. A nisam ga stavio samo iz jednog razloga, da ne bi bilo da je to što on igra prvu utakmicu, da je zbog njega naša slika bila kakva je bila… To ne bi bilo fer prema njemu… On je dete odradio dva treninga, najmlađi je, ima samo 18 godina i dobiće priliku kao i svi. I to sam mu rekao posle utakmice. Da mi je najžalije što nisam mogao da ga pustim da igra, ali nisam želeo da bilo ko dobije izgovor da je možda on neuigran i da neke stvari što se tiče taktike ne zna…

Duel u „Pioniru“ obeležila je povreda kolena iskusnog krilnog centra gostiju Save Lešića.

- Izuzetno mi je žao što se dogodilo sa Savom Lešićem i nadam se da nije toliko ozbiljno koliko je u prvi mah izgledalo. On je imao grimasu na licu koji je pokazivao da se radi o velikom bolu. Kakav je situacija sad ne znam, ali želim mu što brži oporavak. Čestitam Borcu na utakmici, oni su se borili, imali su problem sa igračem koji se povredio. Dali su sve od sebe, čestitam mojim kolegama na svemu što rade ove sezone i želim im sve najbolje. To je klub u kojem sam počeo i uvek imam posebne emocije prema njemu – kazao je Željko Obradović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike